23948sdkhjf

Sikkerhedsstyrelsen: Hver anden arbejdslampe dumper i test

Syv ud af 15 arbejdslamper og LED-projektører dumpede i Sikkerhedsstyrelsens test. To af de syv lamper er så farlige, at de er tilbagekaldt

De lyse timer bliver færre og det er ved at være tid til at tænde arbejdslamperne ude på byggepladserne.

Men det er ikke lige meget hvilken arbejdslampe eller projektør, du vælger. Nogle er nemlig så farlige, at du risikerer at få stød, når du rører ved dem.

Sikkerhedsstyrelsen har således kontrolleret i alt 15 arbejdslamper og LED-projektører. I kontrollen på et testlaboratorie blev produkterne testet i, om de levede op til sikkerhedskravene, og om de var mærket korrekt. Desuden kontrollerede styrelsen, om distributører, importører og fabrikanter havde styr på deres forpligtelser og dokumenter.

Kun to ud af de 15 arbejdslamper og LED-projektører bestod testen uden fejl eller mangler, mens hele syv lamper dumpede. To af de syv produkter havde så alvorlige fejl, at de blev tilbagekaldt fra forbrugerne, og fem andre produkter blev sat i salgsstop. De resterende seks produkter havde kun mindre fejl, der kunne afhjælpes med vejledning fra Sikkerhedsstyrelsen.

- Det skal ikke være farligt at sikre belysning, når man har gang i gør-det-selv-projekter i eget hjem, eller når man som håndværker har brug for helt nødvendigt udstyr på arbejdet. Derfor er det bekymrende, at forbrugerne har så stor risiko for at købe en mangelfuld arbejdslampe, der slet ikke lever op til kravene om sikkerhed, siger Kirstine Gottlieb, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Der blev truffet afgørelse om tilbagekaldelse af to produkter, efter de dumpede Sikkerhedsstyrelsens test og blev vurderet som værende farlige produkter. Der er tale om en LED-projektør og en arbejdslampe. Begge produkter har væsentlige fejl, der medfører en alvorlig risiko for elektrisk stød. Brugerne af produkterne udsætter derfor sig selv for stødfare, så snart de tilslutter produkterne. Det gælder både for professionelle og dem med projekter i eget hjem.

Salget skal stoppe omgående

- Når vi tilbagekalder et farligt produkt, skal forhandlerne fjerne det fra markedet med det samme, og forbrugerne skal omgående stoppe med at bruge produktet, siger Kirstine Gottlieb.

Det er en vurdering af risici for fare ved produktet, der afgør, om Sikkerhedsstyrelsen giver et påbud om salgsstop eller tilbagekaldelse.

Se den tilbagekaldte arbejdslampe her (er solgt gennem T.Hansen Gruppen)

Se den tilbagekaldte LED-projektør her (er solgt gennem Flash Light Group A/S)

Se de andre mangelfulde arbejdslamper og LED-projektører på produkter.dk. (Filtre søgning ”mangelfulde produkter” og ”elprodukter” og søg arbejdslampe.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109