23948sdkhjf

Nænsomt arbejde: Amaliehaven føres 40 år tilbage i tiden

Amaliehaven bliver nu restaureret for at genskabe haven, som den stod ved indvielsen for snart 40 år siden. 

Gennem snart fire årtier har Amaliehaven været en populær oase midt i København. Haven har med sin karakteristiske udformning, mangfoldige beplantning og det store springvand været et attraktivt sted for mange gæster fra både ind- og udland.

I lyset af havens lange levetid er mange af havens tekniske installationer dog nu udtjent. Derfor bliver Amaliehaven nu restaureret.

Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Amaliehaven

Amaliehaven blev i 1983 givet som en gave til Det Danske Folk fra A.P. Møller Fonden. Haven ejes i fællesskab af Københavns Kommune og staten ved Slots- og Kulturstyrelsen.

Amaliehaven er tegnet af den belgiske landskabsarkitekt Jean Delogne, og bronzesolene ved kaskaderne samt søjlerne ved centerspringvandet er af den italienske billedhugger Arnaldo Pomodoro.

Slots- og Kulturstyrelsen

Restaureringsarbejdet gennemføres med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 65 mio. kr. Det samlede budget for projektet er 67,6 mio. kr.

Foruden udskiftning af udtjente tekniske installationer og springvandssystemet vil arbejdet også omfatte afrensning af alle overflader samt restaurering af havens inventar.

Arbejderne udføres nænsomt for at tage hensyn til Amaliehavens velvoksne planter og træer, der så vidt muligt vil blive genanvendt. Når Amaliehaven åbner igen i 2023, vil den derfor i sin helhed fremstå, som da haven blev indviet i 1983, omend med en mere velvoksen beplantning.

Arbejdet går i gang den 1. oktober 2022 og forventes færdigt i december 2023. Haven vil være lukket for gæster, imens arbejdet finder sted.

De skal restaurere Amaliehaven

Fogh & Følner Arkitekter A/S er totalrådgiver på projektet. Der er indgået entrepriseaftaler med:

  • Hoffmann A/S; byggeplads, betonarbejder, murer, tømrer, stenhugger mv.
  • Møller Løkkegaard; brolægning, jord og kloak
  • Makenet A/S; el
  • Kaare Anlægsgartneri; gartner
  • UltraAqua A/S; springvand
  • Okholm Lighting A/S; havebelysning

Slots- og Kulturstyrelsen

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094