23948sdkhjf

Dansk Industri om valgkamp: Svar på udfordringer findes i samarbejde

Dansk Industri efterlyser flere reelle løsninger og større reformambitioner i valgkampen. 

Der skal flere konkrete løsninger på bordet, nu hvor valgkampen er skudt i gang.

Sådan lyder det fra Dansk Industri, netop som statsminister Mette Frederiksen (S) har udskrevet folketingsvalg d. 1. november 2022.

- Vi står som land over for massive udfordringer i den kommende valgperiode. Lige nu står vi i en buldrende energikrise, og når vi kigger frem, er der så mange områder, hvor vi i fællesskab gerne vil løfte samfundet og den grønne omstilling. Derfor er der brug for en valgkamp med fokus på helt konkrete og langsigtede løsninger på samfundets store udfordringer. Erhvervslivet har store ambitioner for Danmark og er klar til at sætte yderligere fart på eksempelvis den grønne omstilling. Men det kræver, at det kommende folketing sikrer ressourcer, arbejdskraft og økonomi nok, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI, i pressemeddelelsen.

Skal sikre fundamentet

Direktøren håber på, at politikerne vil fokusere på, hvor pengene reelt set skal komme fra til de mange ambitioner, der bliver nævnt.

- For tre år siden handlede valgkampen meget om, hvem der kunne love mest velfærd. Jeg håber, at vi denne gang kan få en mere ærlig samtale om, hvordan vi som samfund reelt løfter, prioriterer og finansierer alle de ambitioner, vi har for fremtiden. Vi kan ikke få en reel grøn omstilling, de bedste uddannelser eller sikre fundamentet under velfærden uden større reformambitioner end i den nuværende valgperiode, hvor arbejdsudbuddet kun blev løftet med 1700 personer, udtaler direktøren i pressemeddelelsen.

DI ønsker fortsat fokus på det trygge velfærdssamfund, men minder om, at erhvervslivet også er en vigtig spiller.

- Finansieringen af vores velfærdsgoder kan bare ikke længere sådan uden videre findes i råderummet, hvis det offentlige forbrug forbliver uændret. Hvis vi fortsætter de seneste års meget høje offentlige forbrug, vil hele det beregnede råderum være brugt allerede flere år før 2030. Derfor skal vi have politikerne til at give deres bud på, hvordan vi fremtidssikrer det danske samfund og styrker erhvervslivets forudsætninger for at bringe løsningerne til bordet, siger Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Svar findes i samarbejde

Derfor indbyder han til samarbejde.

- En afgørende del af fremtidens løsninger bliver at skrue op for samarbejdet i den kommende valgperiode. Kun hvis vi samarbejder på tværs af det private og det offentlige og tilstræber brede politiske aftaler på tværs af blokkene på Christiansborg, kan vi finde de ambitiøse og strukturelle svar på de mange udfordringer, fortsætter DI-direktøren.

Han sender også i pressemeddelelsen en respektfuld tanke til kandidaterne:

- Jeg ønsker et rigtig godt valg til de politiske kandidater. Særligt til de kandidater, som for første gang stiller sig op på ølkassen og tager ansvar for vores lands ve og vel. De kandidater viser altså noget mod, vilje og hjerte, og jeg er sikker på, at de hver og én har ambitioner om at gøre noget godt for vores lille land. Det skal vi alle sammen huske på. Særligt når vi er uenige, siger Lars Sandahl Sørensen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125