23948sdkhjf

Konservative: Lavere skatter og offentlige udgifter skal få erhvervslivet gennem krisen

Det Konservative Folkeparti vil først og fremmest sænke skatter og afgifter for at lette erhvervslivet gennem krisen.

- Jeg er ikke super overrasket over, det ser sådan ud. Mange erhvervsdrivende har kæmpet siden coronakrisen.

Sådan siger erhvervsordfører fra Det Konservative Folkeparti, Mona Juul til Nordiskemedier.dk om tallene fra Danmarks Statistik, der siger, at antallet af konkurser er det højeste i 10 år.

Det er især de momslån, der blev stillet til rådighed for erhvervsdrivende under coronakrisen, som giver bagslag nu, ifølge Danmarks Statistik. Det nikker Mona Juul genkendende til.

- Gæld til det offentlige er bare ikke sjovt. Der er ingen forhandlingsmuligheder, og det gør, at mange kæmper med det. Det er ikke underligt, at der er flere, der knækker nakken på det, lyder det fra Mona Juul.

Med en høj inflation og en energikrise som en sort sky over virksomhederne, er et af de store ønsker fra flere brancheorganisationer, at politikerne har fokus på, hvordan erhvervslivet også er der på den anden side af krisen.

Her er svaret klart fra den konservative erhvervsordfører:

- Vi har hjulpet under coronakrisen, men hvis der er noget, vi absolut ikke skal gøre, så er det at gøre som under coronakrisen, for hvis vi sender for mange penge ud, så vil det ikke gøre noget godt for den økonomiske krise, siger Mona Juul og fortsætter:

- Det, vi kan gøre, det er at sænke skatter og afgifter for erhvervslivet, så virksomheder har mulighed for at klare sig bedre gennem krisen. Det skal selvfølgelig finansieres, og det mener vi, bør finansieres ved at nedbringe de offentlige udgifter, lyder det.

Sæt tæring efter næring

Ifølge konservatives 2030-plan skal skatter og afgifter sænkes med 40 milliarder kroner frem mod 2030.

- Det kan ikke være rigtigt, at fiskehandleren og købmanden skal spænde bæltet, men det offentliges udgifter bliver ved at stige. Vi bør alle sætte tæring efter næring, og det gælder også det offentlige, siger Mona Juul.

De konservative arbejder for blandt andet at fjerne topskatten, samt at sænke selskabsskatten. 

- Det er skatter og afgifter, der er mulige at skrue på, og det er der, der skal tages fat. Det er forskelligt fra branche til branche, hvad der er behov for, - om det er på fødevarer eller el, men der mener vi, at vi bør kunne finde en fornuftig løsning, lyder det fra erhvervsordføreren.

Hun mener desuden, at det er på tide, at erhvervslivet bliver prioriteret.

- Erhvervslivet har været forsømt i en del år. Regeringen har været optaget af forbrugspolitik, siger Mona Juul.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156