23948sdkhjf

Erhvervshavne med opråb til politikere: Fokuser på de blå motorveje

Det ny folketing bør styrke adgangen til de blå vandveje markant, mener de danske erhvervshavnes brancheorganisation, som kommer med dette opråb her i starten af valgkampen.

Bedre og mere prioriterede vandveje i søfartsnationen Danmark vil hjælpe på både klima og trængsel Carsten Aa og Tine Kirk, henholdsvis formand og direktør for Danske Havne

- Godstransport med skib udleder seks gange mindre CO2 end godstransport med lastbil. Det tal taler jo for sig selv. Vi kender også alle til trængslen på motor- og landeveje, for privatbilister kæmper om pladsen med store lastvogne. Bedre og mere prioriterede vandveje i søfartsnationen Danmark vil hjælpe på både klima og trængsel, så vi har et håb om, at et nyt folketing efter valget vil prioritere både vandvejene og havnene højere.

Opfordring fra formand og direktør

Opråbet kommer brancheorganisationen Danske Havnes bestyrelsesformand Carsten Aa, der til daglig er direktør for Odense Havn, og Tine Kirk, direktør for Danske Havne, i anledning af det kommende valg til folketinget 1. november, og de siger videre: 

- Danske Havne er en mindre brancheorganisation. Men vores medlemmer, de danske erhvervshavne, løfter en national vigtig opgave. Uden havne ingen morgenmad, ingen byggematerialer, ingen smartphones, it-komponenter, træ, sten og grus. Og vores eksport af kød, landbrugsprodukter og medicin ville være ilde stedt.

Oven i spiller danske havne en nøglerolle i dén grønne omstilling, som politikerne har sat turbo på de seneste tre år. Ikke mindst da i år med haste-udbygningen af havvindmølleparker i Nordsøen og Østersøen og anlæggelse af energiøer, hedder det i udmeldingen fra Danske Havne.

Efterlyser national havnestrategi

Carsten Aa og Tine Kirk peger på, at havnene er store erhvervs- og energihubs og samler titusindvis af arbejdspladser, både lokalt, hvor de ligger, og nationalt. Derfor efterlyser Danske Havne en national havnestrategi, der skal prioritere havne og vandveje og sikre, at havnene kan drive deres virksomhed som erhvervshavne og sikre og øge beskæftigelsen både lokalt og nationalt.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078