23948sdkhjf

Metaldirektør har et særligt blik for de sårbare

Som barn oplevede Tom Madsen, hvordan hans far gav de lokale bøller et job og en chance på den benzin- og servicestation, familien drev. Nu gør Tom Madsen det samme i sit metalværksted i Tølløse

- Jeg tror, jeg har det fra min far, for han gav også rigtig mange mennesker en chance.

Sådan svarer 48-årige Tom Madsen på spørgsmålet om, hvor kimen blev sået til den sociale vinkel, som i dag gennemsyrer hans smedeværksted Nordic Steel Force.

Selv er Tom Madsen uddannet maskinarbejder fra Man B&W i Holeby på Lolland, og han er vokset op i en familie, der drev en benzin- og servicestation.

Og det var på benzinstationen, at Tom så, hvordan det kan flytte mennesker, når nogen viser dem tillid.

- Det var af og til nogle rigtige bøller, min far tog ind, men jobbet blev et stort skridt for dem. Han gav virkelig folk en chance, forklarer Tom Madsen.

En personlig rejse

For seks-syv år siden tog Tom Madsen selv en beslutning om at satse på det sociale, og det blev samtidig startskud til hans egen personlige rejse.

For sideløbende med den sociale indsats i Nordic Steel Force har virksomhedsejeren krydret sit svendebrev som maskinarbejder med en del kurser om menneskelig udvikling og har også gennemført en mentoruddannelse.

- Da jeg selv begyndte at blive klogere på mine egne følelser, fik jeg nemmere ved at hjælpe andre mennesker, siger Tom Madsen, som har lært, at når det handler om mennesker er ingen ens.

Og det er samtidig langt fra sikkert, at den person, der virker glad uden på, er i balance inde bag smilet.

- Når det går godt for et sårbart menneske, skal man faktisk være ekstra opmærksom på personen. For det kan faktisk være skræmmende at få ros og få at vide, at man kan rigtig meget og har mange muligheder. Det kan lynhurtigt føre til usikkerhed, siger Tom Madsen.

Og er du sårbar og usikker, kommer angsten og mindreværdet hurtigt snigende, og en ny nedtur banker på døren.

- For nogle mennesker vil det nye altid være skræmmende, også selvom det går dem godt. De søger ofte tilbage til det de kender, også selvom det er skidt. På den måde kan smerten godt være dit hjem, forklarer han.

For nogle mennesker vil det nye altid være skræmmende, også selvom det går dem godt. De søger ofte tilbage til det de kender, også selvom det er skidt. På den måde kan smerten godt være dit hjem Tom Madsen, adm. direktør Nordic Steel Force

Fascineret af Tony Robbins

Selvom Tom Madsen og hustruen Tina længe har arbejdet med mennesker, så er de sociale visioner og drømmene taget til i kraft indenfor de seneste to år.

Det har den amerikanske filantrop indenfor coaching og personlig udvikling, Tony Robbins, æren for.

Ham stødte Tom og Tina på ved et gratis online-event for to år siden, og har siden deltaget i flere af hans kurser.

- Det afgørende i alt det her er at blive bevidst om, at man kan gøre tingene på to måder. Enten kan du fortsætte med at lade dig styre af dine følelser og vilkårlige ting omkring dig, eller du kan tage kontrol over dig selv indefra og finde balancen i dit liv ud fra det, forklarer Tom Madsen.

Han ved personligt ikke, hvad næste stop bliver på hans egen personlige rejse, men han vil gerne endnu mere med mennesker.

- Jeg vil gerne hjælpe flere mennesker, og for mig personligt kan der sagtens ligge et perspektiv i en eller anden rolle som coach eller konsulent, siger indehaveren af Nordic Steel Force i Tølløse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079