23948sdkhjf

Autobranchen Danmark har fem ønsker til valgkampen

Vi har spurgt de toneangivende brancheorganisationer om deres ønsker og håb for valget 2022. Her svarer Autobranchen Danmarks direktør Gitte Seeberg, hvad hun håber bliver valgkampens temaer.

Folketingsvalget står for døren – helt præcist skal danskerne til stemmeurnerne tirsdag d. 1. november 2022.

Vi har spurgt de toneangivende brancheorganisationer i autobranchen om deres ønsker og håb.

Gitte Seeberg fra Autobranchen Danmark kommer her med sine ønsker til valgkampen.

Hvad er valgkampens fem vigtigste dagsordner set fra jeres position?

  • Ro om bilafgifterne.
  • Afskaffelse af genberegningsreglerne og genindførsel af klargøringsfradraget.
  • Afskaffelse af reparationsgrænsen.
  • At der sættes konkrete mål for og finansiering til udbygningen af ladestandere, der flugter med EU’s anbefaling om max 10 grønne biler pr. ladepunkt.
  • At der bredt set tages initiativer til at afhjælpe manglen på arbejdskraft, herunder ved at tage arbejdskraft fra udlandet. Samtidig bør flere, der godt kan arbejde, fastholdes på arbejdsmarkedet.

Kæmper for taletid

Gitte Seeberg fortæller, at det nok bliver svært at hamle op med store emner som inflation og sundhed i valgkampen, men hun forsikrer, at man i Autobranchen Danmark alligevel gør forsøget.

- Vi har løbende en dialog med relevante politikere og deres medarbejdere i forhold til alle de områder, der vedrører autobranchen, hvor vi giver vores holdning til kende. Alle emnerne omtaler vi løbende i medierne og på vores sociale medier, ofte gerne sammen med andre brancher, der har lignende sager.

- Under valgkampen vil vi løbende promovere vores medlemmers sager, men valgkampen vil i høj grad handle om inflation, sundhed og regering hen over midten. Derfor forventer jeg ikke, at branchens udfordringer vil blive de dominerende i valgkampen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144