23948sdkhjf

Miljøorganisation: En ny regering skal fokusere på disse tre ting

"En ny regering bør arbejde for mindre forbrug og mere genbrug."

Sådan skriver stifter af NGO'en Plastic Change og nuværende bestyrelsesmedlem, Henrik Beha Pedersen i et blogindlæg på Ingeniøren.

Mens Beha Pedersen henviser til "en symbolsk plastikposeafgift", som trods at have opnået sit formål - nemlig en reducering af den solgte mængde poser i de danske supermarkeder - ikke ændrer på det samlede billede af produktionen af engangsplast, der stiger:

"Det lykkedes ikke regeringen at fastsætte mål for, hvor meget vi skal reducere produktionen af især engangsplastik, ligesom den ikke fik fastsat mål for hvor meget plastik der skal genbruges i fremtiden. Chancen var der ellers med implementeringen af EU's pålagte producentansvar, men regeringen valgte istedet for at indføre konkrete reduktions- og genbrugsmål, at udskyde disse til en evaluering af ordningen i 2027. Regeringen har svigtet ved udelukkende at forholde sig til at implementere EU's krav om genanvendelse," skriver stifteren.

Beha Pedersen slår også et slag for, at en kommende regering bør arbejde for at forbyde cigaretskodder og dermed plast, der ofte ender i naturen.

Og tredje plastben i valgkampen bør ifølge Henrik Beha Pedersen være politikerne styrker forskningen indenfor mikro- og nanoplastik og sundhed i den kommende regeringsperiode.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078