23948sdkhjf

Venstre vil afsætte 1,2 mia. kr. der skal gøre livet lettere for virksomhedsejere

Venstre vil gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark, lover de i udspil.

"Danmark skal være det bedste land at starte og drive virksomhed i."

Sådan lyder den klare ambition fra Venstre, der i partiets 2030-plan afsætter 1,2 mia. kr. til at understøtte det mål.

I udspillet fremgår det, at partiet har 23 forslag til initiativer, som skal gøre det lettere at starte og drive virksomhed.

Initiativerne indebærer blandt andet, at der skal nedsættes en task force, som med deltagelse af relevante myndigheder og organisationer, som f.eks. Finans Danmark, skal identificere, hvilke benspænd der er for selvstændige og iværksættere i lovgivningen.

Blandt andet skal arbejdsgruppen finde ud af, hvordan det kan sikres, at mindre virksomheder og nye selvstændige kan få lettere adgang til en bankkonto, ligesom de skal se på, om efterlevelsen af hvidvaskreglerne kan gøres smidigere, uden at det går på kompromis med bekæmpelsen af økonomisk kriminalitet, skriver Venstre i oplægget.

Flere kvindelige iværksættere

Desuden foreslår Venstre at der oprettes et partnerskab bestående af nye og erfarne iværksættere på tværs af brancher, der skal have til formål at få flere kvinder til at starte selvstændig virksomhed. Partnerskabet skal udpege hvilke barrierer der er for kvindelige iværksættere, og komme med forslag til, hvordan man får flere kvinder til at starte virksomhed og rapportere til Erhvervsministeren og Folketingets partier i 2023.

I alt indeholder oplægget 23 initiativer, der har til formål at understøtte iværksætteri og drift af virksomheder. Initiativerne er opdelt efter temaerne: At få flere til at starte virksomhed, at gøre det lettere at tiltrække risikovillig kapital, lettere adgang til dansk og udenlandsk talent og lettere vilkår for at drive virksomhed.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125