23948sdkhjf

DI om Venstres 2030-plan: Den når ikke i mål

Dansk Industri kritiserer Venstre for deres 2030-plan, som ikke er målrettet nok mod at skabe mere arbejdskraft.

"Vi har brug for arbejdskraft til den grønne omstilling, til dansk erhvervsliv i øvrigt og til at sikre den offentlige kernevelfærd."

Sådan lyder det klart og tydeligt i Venstres oplæg til deres 2030-plan, som partiet fremlagde onsdag.

Det er svært for Dansk Industri at være uenige i.

- Venstre kommer med nogle udmærkede bud på, hvordan vi kan sætte yderligere skub i den grønne omstilling, der er så afgørende for os, siger administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

- Venstres har gode forslag om at give et målrettet løft på 1 mia. kr. om året til grøn offentlig forskning og samtidig et fradrag på 150 pct. på virksomhedernes grønne forskning, der kan skabe nye muligheder for erhvervslivet og Danmark. Forskning og udvikling kræver risikovillig kapital, og fradraget kan være med til at gøre spirende grønne ideer til virkelighed, ligesom et FoU-fradrag generelt er en god ide.

Men så stopper roserne også der. 

- Vi har bare den udfordring, at vi mangler folk til både at få ideerne og til at skabe dem. Derfor skal der være et mere målrettet fokus på, hvordan vi skaffer arbejdskraft, og der når vi ikke i mål med den her 2030-plan, siger DI-direktøren i pressemeddelelsen.

Håber V vil genoverveje

For ifølge Lars Sandahl Sørensen er der behov for at sætte barren højere endnu, når det gælder den grønne omstilling.

- Der er så meget, vi gerne vil med samfundet ikke mindst på det grønne område. Det kræver både økonomi og arbejdskraft nok. Det er prisværdigt, at Venstre vil et grønnere Danmark og anerkender behovet for at lette skatten og skaffe mere arbejdskraft, men vi får i næste valgperiode brug for endnu større ambitioner end et løft af arbejdsudbuddet på 15.000. Efter to valgperioder uden signifikante reformer, er der behov for, at alle partier løfter ambitionsniveauet mest muligt, så vi kan realisere det samfund, vi alle ønsker, siger Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen, og tilføjer:

- I den seneste valgperiode er den offentlige sektor vokset for meget – også når man tager højde for corona og flere børn og ældre. Derfor håber jeg, at Venstre vil genoverveje at reservere så mange midler til en udvidelse af den offentlige sektor og i stedet finde større ambitioner omkring at finde nye veje i driften af den offentlige sektor.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.314