23948sdkhjf

Beboerforening er skeptiske for elfærgeplaner ved Sejerø

Farvandet i Sejerøbugten kan ikke sammenlignes med et roligt, indre dansk farvand, og kræver derfor større og mere stabile færger, mener øboere på Nekselø og Sejerø

Efter et besøg på den eldrevne Ærø-færge ‘Ellen’, der sejler mellem Søby og Fynshav, sår en gruppe øboere fra Nekselø og Sejerø nu tvivl om kommunens valg af ny elfærge til overfarten til de to øer. Det fortæller sn.dk.

- Den store forskel er, at ‘Ellen’ er et landgangsfartøj, hvilket ikke er sødygtig i Sejerøbugten, hvor det blæser enormt meget. De projekterede færger er velegnet i indre farvande, men ikke i Sejerøbugten. Det har vi påpeget flere gange. Men denne gang har vi fået det bekræftet ved selvsyn, siger Henry Larsen, der er formand for Sejerø Beboerforening, til sn.dk.

Ifølge hjemmesiden var besøget på Ærø et led i bestræbelserne på at inddrage borgerne i processen op til beslutningen om indkøb af færger skal drøftes på et borgermøde i december.

Næstformand i Teknik- og miljøudvalget Jonas Ghiyati (SF) forklarer til sn.dk, at de ikke ønsker at kommentere på kritikken før, der er udarbejdet en såkaldt robusthedsundersøgelse, der forventes at være klar inden borgermødet.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078