23948sdkhjf

Enhedslisten om udvidelse af havne: Det er vi helt med på

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested, der har en fortid som havnearbejder, melder sig under fanerne på flere af de forslag, som brancheforeningen Danske Havne fremfører op til folketingsvalget. 

Det er jo absurd, at eksempelvis Fanø Færgen ikke må sætte solceller op og lave deres egen strøm, eksempelvis til at drive deres el-færge Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested

Det gælder blandt andet ønsker om at skaffe mere plads i de danske erhvervshavne, der skal bruge arealer til at udskibe vindmøller, og at få lov til at anvende solceller på bygninger på havnene.

Det skriver mediet Marketconnect.

At udvide havnene er et særdeles fornuftigt initiativ, mener Enhedslisten.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide. Havnene spiller en helt central rolle for både transportsektoren og den grønne omstilling. Ganske vist er skibstransport noget skidt for miljøet, men med de mængder gods, man kan transportere til søs, er det faktisk en relativt miljøvenlig løsning. Så en udvidelse af havnene er vi helt med på, siger Henning Hyllested til mediet.

Gak i låget med forbud mod solceller

Også et punktet om solceller erklærer Enhedslisten sig enig med Danske Havne. Driver man virksomhed på en af landets mange havne, må man eje og drive vind- og bølgeanlæg, mens det er forbudt at gøre det samme med solceller. 

- Det er helt gak i låget. Jeg er lige nu i Esbjerg, og det er jo absurd, at eksempelvis Fanø Færgen ikke må sætte solceller op og lave deres egen strøm, eksempelvis til at drive deres el-færge. Dem kommer der kun flere af de næste år, og det giver jo ingen mening, at de ikke kan sejle på grøn strøm, siger Henning Hyllested til Marketconnect

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109