23948sdkhjf

Udsigt til udfordringer: Materielfirma skærer direktørstilling og ballon væk

Forretningen går godt for den store udlejer af arbejdsplatforme, Platform.as, og det netop afsluttede regnskabsår gav et pænt plus, fortæller adm. direktør Casper Gorm Knudsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Men stadig mørkere skyer over byggeriet med en markant opbremsning af og nedgang i nye projekter til følge får firmaet til at iværksætte en sparerunde, så man er klar til tiden der kommer.

– Lige nu går det godt, og vi tjener penge, men vi ved ikke, hvad der sker om tre måneder, forklarer direktøren, som kalder det nødvendigt at vise rettidig omhu.

– Hvis vi skal forblive konkurrencedygtige, skal vi barbere fedtet væk i en periode Casper Gorm Knudsen, adm. direktør Platform.as

Det handler for ham ganske enkelt om at være på forkant og tilpasse sig den virkelighed, som byggebranchen kigger ind i.

– Hele branchen oplever i øjeblikket et lavere aktivitetsniveau og sager, som bliver udskudt, siger Casper Gorm Knudsen og peger på, at materialefirmaet som underleverandør til entreprenører oplever et stop på projekter:

– Vi får gang på gang tilbagemeldinger om, at licitationen er blevet aflyst, eller at byggeriet er udskudt på grund af budgetoverskridelse. Det er helt uvant i forhold til for bare et halvt år siden, forklarer Plastform.as-direktøren.

Millioninvestering og nulresultat

Platform.as havde et resultat tæt på nul i seneste offentliggjorte årsrapport, der dækkede perioden 1. oktober 2020 til 30. september 2021. Overskuddet var således 95.000 kr., hvor det de fire foregående år var på samlet 25 mio. kr.

Allerede i 2020/21-årsrapporten pegede Platform.as-ledelsen på "en væsentligt laverer aktivitet end tidligere og end forventet" som forklaringen på et vigende overskud og et ikke tilfredsstillende resultat.

Tidligere i år foretog selskabet så en større millioninvestering i 12 store hejs af to forskellige typer, der kan løfte henholdsvis 1.900 og 2.300 kg.

– Vi mærker en stigende efterspørgsel på byggepladserne efter de hejs, som kan løfte særligt tunge byrder. Her står vi nu rigtig stærkt og følger vores strategiske mål om at blande os med de allerstørste udlejere af hejs, sagde Casper Knudsen i den forbindelse.

Nu peger han så på netop hejs-investeringen som et af elementerne, der stiller firmaet i en gunstig position trods de mørke skyer:

– Vi har en sund forretning, dygtige medarbejdere og en flåde af de nyeste hejs- og arbejdsplatforme, som er i stigende efterspørgsel – så tiltagene skal ses som sund fornuft i en svær tid, siger Casper Gorm Knudsen og, fortæller han, er netop helseudstyr nyligt indkøbt for et stort millionbeløb ”ud at arbejde”.

Han understreger samtidig, at firmaet på den korte bane har masser af kunder og tjener penge. Det er udsigterne på den lange bane, som giver næring til nervøsiteten:

– Hvis vi skal forblive konkurrencedygtige, skal vi barbere fedtet væk i en periode, så vi er rustet til at komme godt ud på den anden side.

Hvor stor en besparelse, sparerunden kan og skal sikre Platform.as, ønsker Casper Gorm Knudsen derfor ikke at komme nærmere, da det, som han ser det, handler om forberedelse mere end besparelse.

Farvel til luftballon og direktør

Sparet bliver der dog. Både på mandskab, markedsføring med mere.

– Vores service er vores brand. Det kommer af gode og servicemindede medarbejdere. De to ting må der ikke røres ved Casper Gorm Knudsen, adm. direktør Platform.as

Der er sagt farvel til to administrative medarbejdere, ligesom en stilling som salgsdirektør ikke bliver genbesat, fortæller Casper Gorm Knudsen.

I markedsføringsbudgettet kommer man også til at spare på luksusprægede poster som reklamegaver og virksomhedens luftballon.

– Vores tidlige fokus på at digitalisere forretningen helt ud i alle afkroge af vores haller og oplagspladser, stiller selskabet så stærkt, at Platform.as i en periode kan afholde sig fra at søsætte nye udviklingsprojekter, siger Casper Gorm Knudsen og henviser dermed til firmaets investeringer i en digital transformation de seneste år, eksempelvis udvikling og implementering af et nyt ERP- og udlejningssystem.

For øjeblikket er der godt 60 ansatte i materielfirmaet, og selvom det er tre færre end for kort tid siden, er personalet det sted, hvor Casper Gorm Knudsen nødigst vil spare:

– Vores service er vores brand. Det kommer af gode og servicemindede medarbejdere. De to ting må der ikke røres ved, understreger han.

Skærer også i bestyrelsen

Toppen går heller ikke ram forbi. 

Lars-Christian Brask og Ann Christina Egsgaard Madsen er således udtrådt af bestyrelsen. Manøvren med at reducere bestyrelsesarbejdet til et minimum sparer firmaet i omegnen af en halv million, fortæller Casper Knudsen og henviser til, at besparelserne i firmaet er sket på opfordring fra netop bestyrelsen.

– Bestyrelsen var tiltænkt en situation, hvor vi jagter vækst og fordobling af forretningen. Det er ikke den fremtid, vi ser ind i nu, konstaterer direktøren.

Og bestyrelsesformand Steen Hvidt støtter op om tiltagene.

– Den seneste bestyrelse har gennem de sidste tre år hjulpet ledelsen med at drive en sund virksomhed med vækst. Alle målene er blevet indfriet, og selvom Platform.as står solidt, mener vi det nødvendigt at tænke langsigtet, siger Steen Hvidt.

Tilpasningerne i forretningen er dog ikke lig en tilpasning af strategien.

– Vi vil fortsat vækste, opskalere og tage markedsandele. Det er 100 procent sikkert, lyder det fra Casper Gorm Knudsen.

– Man vil bare være dum, hvis man tror, at man kan gøre det nu, tilføjer han.

Platforma.as A/S
Regnskabsår 2020 2019 2018
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 51,6 56,0 55,9
Resultat af primært drift 1,7 5,6 10,3
Resultat før skat 0,2 4,2 9,1
Årets resultat 0,1 3,2 7,0
Balancestatus 160,3 132,5 123,2
Egenkapital 42,3 42,2 39,5
Antal ansatte 57 53 50
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094