23948sdkhjf

Brancheforening skruer op for fokus på virksomheder i akut energikrise

Brancheforeningen Plastindustrien øger nu fokus på den aktuelle energikrise for at hjælpe medlemmerne, hvor man kan.

"Vi holder først og fremmest en tæt dialog med vores medlemmer i forhold til de konsekvenser, situationen har på virksomhederne, og vi holder os ajour med de poliske udmeldinger, så vi kan formidle status og ændringer og klæde medlemmer på med relevant viden. Derudover sætter vi energi på dagsordenen i egne arrangementer og projekter," lyder det fra brancheforeningen i forlængelse af adm. direktør Thomas Drustrups debatindlæg på PlastForum i går.

Helt konkret presser Plastindustrien og DI Produktion på hos danske politikere, for at få EU til at afkoble elprisen fra de meget høje gaspriser, som blandt andre Aage Vestergaard Larsen og RC Plast ytrer ønske om.

Derudover har man indgået aftale med studerende fra Energiteknolog-uddannelsen, som kan give plastvirksomhederne kompetent sparring om energioptimering.

På Netværksdagen 2022 den 17. november fortsætter man fokus på energikrisen med et hovedoplæg fra forsker Brian Vad Mathiesen, der er ekspert i energisystemer, energibesparelser, energipolitiske forhold og klima.

Også de to energi-fora under henholdsvis Plastindustrien og DI Produktion er værd at følge med i. 

Plastindustrien har desuden udgivet et inspirationskatalog til energibesparelser i produktionsvirksomheder under titlen Energibesparelser i den danske plastbranche – fem konkrete virksomhedscases

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093