23948sdkhjf

Kulturprojekt på vej i Brønderslev: Skal indeholde biograf, koncertsal og museum

Forundersøgelse til nyt kulturhus i Nordjylland er netop gået i gang 

Det hele begyndte med, at den gamle Restaurant Hedelund i 2018 brændte ned. I første omgang var fokus på at bygge en ny restaurant i Brønderslev, men siden er der kommet et fælles ønske om at få et kulturcentrum op at stå.

Og det bliver Esben Dannemand Frost, som skal få enderne til at mødes i den forundersøgelse, som netop er gået i gang. Feltet var på seks kandidater, men det blev tegnestuelederen fra Anne Mette Exner Arkitektur, som fik opgaven.

- Det var på grund af den måde, han vil angribe opgaven på, og så bragede han som person igennem under præsentationen. Siden har vi snakket med andre arkitekter, der siger, at han er en hot shot, siger Steen Søgaard Petersen, formand for styregruppen for Kulturprojekt Hedelund, til Nordjyske.

Han fortæller desuden, at det vil blive svært at holde sig under 100 mio. kr., og fonde er vigtige for at nå i mål med finansieringen. Realdania har allerede finansieret halvdelen af forundersøgelsen, mens Brønderslev Kommune kan bidrage med cirka 20 mio. kr. – blandt andet fra forsikringspengene fra den nedbrændte restaurant.

Forskellige tilbud skal skabe synergi

Forundersøgelsen skal afdække, hvad der kan lade sig gøre i den gamle fabriksbygning, som skal rumme det nye kulturmekka. En biografsal, koncertsal og Museum for Forsyning og Bæredygtighed (det tidligere Vildmosemuseum) er noget af det, som skal være muligt at opleve.

- Pointen med at gå sammen er, at der kommer en masse synergi ud af det. Der er jo nogle ting som billetsalg og toiletter, som vi kan gøre sammen. Det er den måde, det er tænkt på, siger Anne Provst, der ser frem til resultatet af forundersøgelsen, til Nordjyske.

Når forundersøgelsen er afsluttet, bliver der lanceret en arkitektkonkurrence, som skal illustrere, hvordan man får det samlede projekt ført ud i livet. Steen Søgaard Petersen håber forsigtigt på, at stedet kan åbne i 2025.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063