23948sdkhjf

Ældreminister: - Ansatte på omstridt plejehjem mangler empati

En dokumentar skildrer dårlige forhold på plejehjem, hvor ældre bliver svigtet trods god tid de fleste dage

De ansatte på plejehjemmet Nørremarken i Køge har hverken haft den rette empati eller faglighed, mener social- og ældreminister Astrid Krag (S) efter at have set TV 2's dokumentar "Opråb fra plejehjemmet".

Den skildrer, hvordan ældre bliver udsat for omsorgssvigt, hvor gennemblødte bleer ikke bliver skiftet og medicin ikke bliver givet. Ifølge ministeren må det ikke finde sted.

- Det er forfærdelige billeder, vi ser. Sårbare ældre, der ikke får den omsorg og pleje, de har brug for, og sådan skal det ikke være i vores ældrepleje, det vil jeg gerne gøre helt klart.

- Vi kan se medarbejdere i dokumentaren, der hverken har den faglighed eller empati, der skal til, når man arbejder med så sårbare ældre. Ældre er helt afhængige af den hjælp, de får, fordi de er på plejehjem, siger Astrid Krag.

Køge Kommune oplyser til TV 2, at der i alt er 55 ansatte på plejehjemmet Nørremarken. Heraf er 44 faglært.

Kommunen er tidligere blevet advaret om det konkrete plejehjem af en pårørende til en ældre samt tre bekymringshenvendelser.

TV 2 har benyttet en muldvarp, der har haft 28 vagter på plejehjemmet. Hun blev trods manglende plejehjemserfaring ansat på ti minutter og beretter om, hvordan beboere ikke får de basale behov opfyldt.

De fleste dage er der god tid, beretter hun, men der hersker en dårlig kultur på plejehjemmet, hvor ansatte indimellem holder for lange pauser og ikke altid udviser empati overfor de ældre.

På kort tid har der været fire forskellige ledere ansat.

- Udsendelsen viser heldigvis også, at med den rigtige faglighed og metoder kan man sikre en værdig og kærlig pleje af de her mennesker.

- Der skal være en faglighed i ældreplejen og ikke sådan nogle lommer, hvor der bliver en forfærdelig kultur, og hvor sådan nogle medarbejdere, som vi ser nogle af i udsendelsen, kan opføre sig på den måde, siger Astrid Krag.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094