23948sdkhjf

Boligfond tilbyder legat til iværksættere

Vi har brug for flere iværksættere i byggeriet, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling, højne produktiviteten og tiltrække de unge til vores fag, lyder det fra Boligfonden Kuben.

Frem til 16. januar 2023 kan der søges legat af alle, som har en idé til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, innovativt eller produktivt.

Baggrunden er, at byggeriet er under pres. I løbet af få år skal vi igennem en grøn omstilling, øge vores produktivitet og samtidig overbevise den unge generation om, at byggeriet også er et sted for dem.

Det kræver nytænkning, gå på mod og et større udsyn. Derfor er det bydende nødvendigt, at vi får nogle iværksættere på banen, som kan ændre vores vaner, lyder det fra direktør i Boligfonden Kuben, Sidse Buch, som åbner for ansøgninger til Spirekasselegatet.

- Iværksætterne ser på branchen på en anden måde end os, der er gamle i gårde. De udfordrer status quo og stiller de nødvendige spørgsmål, som udvikler byggeriet i en bedre retning. Den unge generation har banebrydende idéer, som kan forandre byggeriet, tilføjer Sidse Buch.

Klippekasse fik støtte

Spirekasselegatet er på 25.000 kroner og kan søges af alle uanset baggrund.

Eneste krav er, at din idé skal gøre byggeriet mere bæredygtigt, forbedre produktiviteten eller øge kvaliteten i byggeriet. 

Det har virksomheden Box-cut.com gjort. De har udviklet en klippekasse til armeringsjern.

Kassen sørger for, at klipningen sker i god arbejdshøjde og hurtigt og let kan bevæges hen til jernet. For håndværkerne betyder det markant færre tunge løft og et farvel til de dårlige arbejdsstillinger, der tidligere har været forbundet med arbejdsprocessen.

- Spirekasselegatet har betydet alverden for os. Vi var ikke kommet så langt med vores opfindelse uden legatet. Efter det første legat har vi fået støtte til en mentor, og vi har været på messe i Tyskland for at vise opfindelsen frem, siger direktør i Box-cut.com Tommy Dahlgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.08