23948sdkhjf

Danske Evergas bliver del af tidligere Teekay-rederi efter moderselskab skifter ejer

Jaccar Holdings er solgt, hvormed Evergas med baser i København og Singapore bliver del af det tidligere Teekay LNG Partners, der i dag hedder Seapeak

Det danske rederi Evergas med en højt specialiseret flåde af gastankskibe har fået ny ejer. Det er det Bermuda-baserede LNG- og LPG-tankrederi Seapeak, der har købt Evergas’ hidtidige ejer Jaccar Holdings.

Hos Evergas er vi glade for at afslutte salgsprocessen og blive en del af Seapeak - en af gasindustriens største spillere, hvilket også giver os en betydelig finansiel styrke Steffen Jacobsen, CEO i Evergas

Evergas er reelt et fælles datterselskab til selskaberne Greenship Gas Trust og Greenship Gas Manager Pte. Ltd., som ejes af Jaccar Holdings, der nu er blevet købt af Seapeak. Seapeak hed indtil starten af året Teekay LNG Partners, hvor rederiet blev opkøbt af investeringsselskabet Stonepeak, hvoraf det nuværende navn Seapeak.

Seapeak oplyser i en selskabsmeddelelse, at de har betalt 700 mio. dollars for Jaccar Holdings.

En central aktør i USA

Evergas ejer og opererer to 85.000 kbm VLEC’ere (Very Large Ethane Carriers) og otte multigas/LNG-tankskibe i Dragon-klassen. Alle er på fast-rate timecharters til Ineos og anvender også selv gas som brændstof. Evergas kontrollerer ligeledes seks LPG-skibe på leasingaftaler, der slutter i 2024. Dets virksomheds- og operationelle hovedkvarter er fordelt mellem København og Singapore.

- Opkøbet af Evergas er endnu et stort skridt i Seapeaks udvikling som en førende ejer og operatør af liquefied-gastankskibe. Sammen er Ineos og Evergas afgørende for USA's eksport af flydende gas, og deres samarbejde om at udvikle CO2-transporter vil være afgørende for at dekarbonisere Europa, kommenterer Mark Kremin, Seapeaks CEO.

Han suppleres af Philippe Soulie, CEO i Jaccar.

- Evergas er den første af Jaccars præmieaktiver, der skifter hænder, i henhold til planen aftalt med vores kreditorer, som består i at omplacere vores aktiver i løbet af de næste par år i mere stærke og ambitiøse miljøer, hvilket giver dem mulighed for fuldt ud at udnytte deres vækstpotentiale, forklarer Philippe Soulie, og uddyber:

- Med en førende operatør som Seapeak, der er succesfuld i sin kerneforretning og som deler de samme værdier ift. fremragende service, vil Evergas og dets førsteklasses driftsteam have en lys fremtid og et lovende nyt hjem.

En solid platform

Og transaktionen hilses da også velkommen af Evergas’ danske CEO Steffen Jacobsen:

- Hos Evergas er vi glade for at afslutte salgsprocessen og blive en del af Seapeak - en af gasindustriens største spillere, hvilket også giver os en betydelig finansiel styrke. Det vil give en solid platform, hvorpå vi kan fortsætte med at udvikle vores forretninger inden for NGL'er (flydende naturgasser, red.) og CO2, hvor vi ser et fremragende potentiale for vækst, lyder det fra Steffen Jacobsen.

Seapeak er en af verdens største uafhængige ejere og operatører af liquefied-gastanksskibe. Flåden udgøres af 46 LNG-tankskibe, 20 medium-size LPG-tankskibe, hvoraf to endnu ikke er leveret – samt seks multigas-tankskibe. Seapeak har desuden en 30 pct. ejerandel i en regasification terminal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079