23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme nedsætter kommission: Skal komme med anbefalinger til Folketinget

Brancheorganisation Dansk Fjernvarme nedsætter en kommission, der skal præsentere anbefalinger for det kommende Folketing.

Det sker for at sætte en stopper for nye regler og bureaukrati.

Det har Dansk Fjernvarmes formand Jesper Frost Rasmussens netop offentliggjort i sin tale på åbningen af Landsmøde 2022 i Dansk Fjernvarme, hvor mere end 2.000 deltagere er samlet i København.

- Hvis der skal mere fart på et grønt Danmark, skal vi også have fjernet de sten, der ligger på vejen derhen, og vi skal holde op med at lægge endnu flere sten og forhindringer ud, der besværliggør vores muligheder for at nå vores fælles mål, siger Jesper Frost Rasmussen, formand for Dansk Fjernvarme.

Ny Kommission skal rydde op

Der nedsættes derfor en hurtigt arbejdende kommission, der skal gennemgå gældende love og regler på området for komme bureaukratiske regler, der hindrer at fjernvarmebranchen når sit mål, til livs.  

Kommissionen vil involvere relevante myndigheder, kommuner og andre aktører i arbejdet og præsentere sine anbefalinger til den kommende regering og det kommende folketing.

- Gennem de seneste år er der kommet en lang række nye regler, administration og bureaukrati, der gør det sværere og skaber yderligere usikkerhed for de selskaber, der skal levere mere fart og tempo i den grønne omstilling. Tag for eksempel udgivelsen af den kommenterede varmeforsyningslov, der for 20 år siden fyldte 300 sider, og som nu fylder det tre dobbelte, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

- I Danmark har vi en tendens til, at hver gang vi forsøger at fjerne en regel eller en bureaukratisk lov, så gør vi det med en pincet og med kirurgisk præcision, hvorimod der bruges en skovl, når der skal indføres nye regler, siger Jesper Frost Rasmussen og understreger:

- Der skal være et regel- og bureaukrati-stop, der skal fjerne enhver usikkerhed og ekstra administration for selskaberne, og så skal vil en kommission foretage et granskningsarbejde i vores eksisterende regeljungle, for at der kan blive ryddet op.

Målet er en hurtigere vej til grøn omstilling

Konkret foreslog formanden allerede på talerstolen, at en række regler skal ophøre, fordi de hører fortiden til.

- For min skyld kan man godt fjerne den omstændelige proces med projektgodkendelse for fjernvarmeprojekter i de områder, der er udlagt til fjernvarmeområder i kommunernes varmeplaner. Man kan også stoppe arbejdet med bureaukratiske prisloft på brug af overskudsvarme, og i stedet lade selskaberne og virksomhederne få større frihed til at aftale prisen, siger Jesper Frost Rasmussen og fortsætter: 

- Samtidig bør man fjerne de begrænsninger, der er for de kommunale selskaber i at investere og medvirke i CO2 fangst og PtX-projekter. Det samme gælder for regler, der begrænser selskabernes muligheder for at agere uden for det eksisterende og rørforbundne fjernvarmeområde, f.eks. landsbysamfund og nabokommuner.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062