23948sdkhjf

Kom med på maskinudstilling: Producenterne viser de elektriske frem

Så er verdens største maskinudstilling godt i gang. Siden mandag er gæsterne strømmet ind, og de mere end 3.000 udstillere har hænderne fulde

Der bliver ikke sparet på strømmen på Bauma. Tværtimod. Selvom der er energikrise i Vesteuropa, så er alle stikkontakter i brug på den store udstilling. Det handler om at vise flaget.

Der er et stort behov for at finde nogle fælles standarder for eksempelvis opladning af maskinerne. Det er man langt bedre til i bilindustrien, og her er efterspørgslen også ved for at alvor at komme i gang Giuliano Parodi, CEO, Yanmar

Til gengæld er der godt gang i den grønne omstilling, for der er rigtig mange af udstillerne, som har elektriske maskiner med. Især de lidt mindre af maskinerne, og det er der en grund til, selvom man lige nu godt kan se problemet i at skulle lade mange maskiner op til det daglige arbejde. For strømmen er pludselig blevet dyr, og netop i Tyskland, er der formentligt ikke kapacitet nok.

Alligevel er det vejen frem, for det er det samme som med bilindustrien. Der skal strøm på, og det er den vej, alle arbejder.

En usikker tid

Det er også en Bauma, der foregår i en usikker tid, i hvert fald når man kigger frem. Det har Giuliano Parodi, Global CEO i Yanmar Compact Equipment, reflekteret lidt over:

- Maskinbranchen er cyklisk. Og det tillader os i de lidt mere stille perioder at reflektere og udvikle os, blandt andet hen imod mere bæredygtighed. I modsætning til de hæsblæsende perioder, hvor vi kæmper med at kunne følge med efterspørgslen, siger han. 

Han tilføjer at han tror på, at den stigende urbanisering og mangel på arbejdskraft vil øge behovet for især kompakt materiel.

Fælles standard

Også hos Yanmar gælder det elektriske maskiner, som man blandt andet afslører på Bauma. Men Giuliano Parodi mener også at der i den nærmeste fremtid vil være en begrænset efterspørgsel på elektriske maskiner.

- Der er et stort behov for at finde nogle fælles standarder for eksempelvis opladning af maskinerne. Det er man langt bedre til i bilindustrien, og her er efterspørgslen også ved for at alvor at komme i gang. Og før vi får styr på det hos OEM-producenterne, vil efterspørgslen på de store volumener ikke komme for alvor, siger han, og tilføjer at det skal være let for kunden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094