23948sdkhjf

Maskinførere får mere indflydelse på valg af maskiner

Det er ikke altid kun direktøren, der bestemmer hvilke maskiner, der skal købes ind. I stigende grad har betroede maskinførere et stort ord at skulle have sagt

Hos MSE Entreprise A/S på Falster sidder maskinførerne med på forreste række, når der skal investeres i nye maskiner

- Når vores værkfører og en af maskinførerne tager i byen for at teste nyt materiel, så kan det godt blive en dyr indkøbstur, siger adm. direktør Jan Sørensen med et smil. Han er tredje generation bag roret hos MSE Entreprise A/S, som er en førende en­treprenørvirksomhed på Lolland-Falster og på Sydsjælland.

- Vi ser sådan på det, at vores maskinførere er de sande eksperter, når det gælder materiel, for de sidder i førerhuset mange timer hver uge, og så skal de føle ejerskab over maskinen.

MSE har oplevet en god vækst gennem flere år, har kontorer i Nørre Alslev og i Rødby og beskæftiger i alt omkring 250 medarbejdere. De kører med fast bemanding på alle deres store maski­ner, og det er også en af grundene til, at personen i førerhuset skal kunne stå fuldstændig inde for betjening og driftssikkerhed.

- Vi kan ikke tåle stilstand, så vores maskinførere skal være produktive på pladsen og dus med deres materiel. Vores grave­maskiner bliver som udgangspunkt altid udstyret med centralsmøring, rotortilt og GPS-styring. Derudover har vi en god dialog med H.P. Entreprenørmaskiner, når det gælder den individuelle bestykning af de Hitachi-maskiner, vores værkfører og maskinførere vælger. Hos H.P. er de gode til at lytte og opfylde vores ønsker, forklarer Jan Sørensen.

Prøver forskelligt

Værkfører Casper Madsen fra MSE bekræfter direktørens udtalelser og understreger vigtigheden af, at virk­somhedens maskinførere føler ejerskab over det materiel, de selv skal bruge i mange timer uge efter uge, når der skal renoveres kloakker, arbejdes med jordrensning eller etableres dræning.

- Vi plejer at tage rundt til to-tre for­skellige leverandører og prøve deres maskiner, før vi tager en beslutning. Efter testen sover vi altid på det, og så kommer maskinføreren tilbage med sin anbefaling. Det er vigtigt for mig at understrege, at vi som virksomhed naturligvis også stiller krav til for eksempel brændstoføko­nomi, gode ramme- og serviceaftaler, sikkerhed og meget mere, før en be­stemt model fra et mærke kan komme i betragtning, oplyser værkføreren.

MSE har netop fået leveret fire nye Hitachi-maskiner, der udstyrsmæssigt er med helt fremme med rotortilt, GPS, centralsmøring, håndfri walkie-talkie i førerhuset, avancerede sikkerheds­kameraer plus nogle detaljer, der kan synes små, men som ikke desto mindre gør en forskel på pladsen.

Kompakte dimensioner

Nogle af de senest leverede maskiner fra H.P. Entreprenørmaskiner til MSE er tre kompakte 9,2 tons Hitachi ZX85USB-6, som blandt andet skal bruges til kloakopgaver og fjernvarme, hvor det typisk kan knibe med pladsen. Hitachi ZX85USB-6, har kort bagende, og den lille krøjeradius kombineret med svingbom og hydraulisk citybom passer perfekt, når man arbejder på veje med både biltrafik og fodgængere.

- Vores nye Hitachi gravemaskiner er leveret med en såkaldt citybom, og det giver maskinen en ekstra fordel ud over dens kompakte dimensioner, siger værkfører Casper Madsen og uddyber:

- Den kan nemlig trække materialerne helt ind til sig og på den måde arbejde endnu mere effektivt på steder, hvor der ikke er meget plads.

Takket være de kompakte modeller er MSE endnu mere konkurrencedygtig på opgaver, der foregår i for eksempel bymiljøer, tæt ved bygninger eller umid­delbart op ad trafikårer, fordi maski­nerne lettere kan smyge sig uden om master og trafiklys.

- Vi kører oftest med faste folk på vores maskiner, og gravemaskinerne er udsty­ret med kameraer, så maskinførerne har et godt udsyn og et betryggende over­blik. Husk på, at vores opgaver spænder vidt, og kan omfatte fjernvarme i Slagelse, renove­ring af vand i Horslunde, kloakarbejde i en anden by og mange store opgaver i forbindelse med Femern Bælt-forbin­delsen, så vores maskinpark skal også være alsidig og effektiv, siger Casper Madsen.

Synlig aktør

Direktør Jan Sørensen tager tråden op og fortæller om MSE’s ambition om at være markedsledende i lokalområdet og synlig i hele regionen.

- Nedgravning af dræn er et speciale, hvor vi har særlig travlt her til efteråret, ellers fylder jordarbejdet mest til alle typer veje og anlægsarbejder, forklarer direktøren.

- Som Casper nævner, har vi løbende opgaver på Femern Bælt, og det fortsætter mange år endnu. Fjernvarme og byggemodning er også store forretningsområder for os, og her er vi aktive på hele Lolland-Falster og et stykke op på Sydsjælland.

Drift og økonomi

Driftssikkerhed og god driftsøkonomi er helt afgørende for, at den familie­ejede virksomhed kan fortsætte sin vækst og udbygge sin tilstedeværelse. På et marked i stærk konkurrence, er der hverken tid eller råd til at stå stille, og derfor har MSE tegnet serviceaftaler på alle sine maskiner. 

- Vores primære maskiner har vi i omkring fem år eller det, der svarer til 7-8.000 driftstimer. Vi har tegnet service­aftaler med H.P. Entreprenørmaskiner om service hver 500 driftstimer og et stort serviceeftersyn for hver 1.000 driftstimer på vores i alt 11 Hitachi-maskiner. Det er min oplevelse – og her er vores maskinførere enige – at servicefolkene møder punktligt op, og at de også er hurtige til at rykke ud, hvis der sker noget uventet. Det er en indstilling, der gør det nemmere for os at leve op til vores kunders ønsker og krav, oplyser værkfører Casper Madsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064