23948sdkhjf

Konservative vil hjælpe vognmænd med den grønne omstilling

Transportordfører Niels Flemming Hansens (K) mærkesag for vejgods er den grønne omstilling.

- Det er vigtigt at kigge på den tunge transport. Det vil vi gå meget ind, når vi kommer på den anden side af valget. Det er så væsentligt, at vi på klimasiden hjælper vognmændene med at blive grønnere, erklærer Niels Fl. Hansen.

Han er i tvivl om, hvilken type brændstof, der er bedst for branchen i fremtiden. Efter et besøg hos den hollandske lastbilproducent DAF kan han konstatere, at også lastbilbranchen er i tvivl om, hvor stor brint bliver som brændstof for lastbiler.

- Det er noget, som vi politikere også skal tage stilling til, siger han.

- I en lille sideaftale om den grønne omstilling fik vi med, at tankstationerne kan søge tilskud til at etablere biogas- og brintanlæg, så man kan tanke sin lastbil. Tilskudspuljen er på 475 mio. kr.

- Min oplevelse er, at vognmændene vil rigtig gerne være grønne. Det er bare op til os politikere at beslutte, hvad fremtidens drivmiddel skal være. Det er det store spørgsmål, som alle gerne vil besvare.

Forbrugerne betaler

Det er EU-lov at indføre en km-afgift, der kan gøre transportbranchen grøn; men Niels Fl. Hansen vil indføre en sådan afgift, så den tager et langt aftræk af hensyn til afskrivning af lastbiler.

- En km-afgift vil naturligt blive læsset videre over på forbrugerne, så varerne bliver dyrere. Det skal man også vurdere fra politisk side. Er det rigtigt eller forkert at gøre i den nuværende situation?

- Her må vi politikere - også dem på den røde side – være opmærksomme på, at der køres ikke en eneste kilometer på gummihjul i Danmark, uden at der sidder en forbruger i den anden ende.

Hærvejsmotorvej

Niels Fl. Hansens anden mærkesag er færdiggørelse af motorvejsnettet – og her tænkes ikke mindst på hærvejsmotorvejen, som har gerne vil tilføre flere midler. De må gerne komme fra den såkaldte timemodellen for togdriften.

Kattegatbroen er ikke en mærkesag for Niels Fl. Jensen…. endnu. Adspurgt er den konservative transportordfører ikke i tvivl om, at en fast kattegatforbindelse vil være en klimafordel, fordi bilerne kommer til at køre kortere end turen over Fyn.

- Sikkerhedsmæssigt vil det også være fornuftigt med to faste forbindelser mellem Øst- og Vestdanmark; men det er ikke det, som lige nu står allerførst.

”Infrastruktur er vigtig, fordi infrastruktur er nærhed”, skriver Niels Fl. Hansen i et valgopslag på sin hjemmeside om en støjpulje på 3 mia. kr.:

”Der skal være veje, og der skal være plads på dem; men vi skal sørge for, at det ikke larmer mere end allerhøjst nødvendigt.”

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.078