23948sdkhjf

Dansk Metal får ønsker opfyldt i S-udspil

Dansk Metal roser Socialdemokratiets udspil, der handler om et løft af erhvervsuddannelserne. 

Der er flere hak for Dansk Metal at sætte på deres ønskeliste, når fagforeningen læser Socialdemokratiets senest offentliggjorte udspil.

Udspillet "Et Faglært Danmark" handler nemlig særligt om et løft af erhvervsuddannelserne, og opfylder meget af det, som Dansk Metal har efterspurgt længe. Det skriver Dansk Metal i en pressemeddelelse.

- Et højere taxameter, investering i flere og bedre skolehjem og kvalitet i uddannelserne har i lang tid ligget højt på vores og skolernes ønskeliste. Det er meget positivt, at Socialdemokratiets udspil indeholder en styrkelse af netop de elementer, udtaler Kasper Palm, der er forbundssekretær og ansvarlig for uddannelse i Dansk Metal, i pressemeddelelsen.

Socialdemokratiet vil blandt andet indføre en form for juniormesterlære i folkeskolen, ligesom partiet ønsker en styrket oplysningsindsats i folkeskolen.
Det er noget af det, Dansk Metal bifalder.

Det indeholder udspillet

- Trepart om øget søgning til erhvervsuddannelserne

- Investering i højere takster, udstyrspulje og skolehjem

- Systematisk afdækning af kompetencebehovet i forbindelse med investeringer i den grønne omstilling

- Styrkelse af mulighed for at udvikle og afholde kurser i fremtidens teknologier

- Indføre en mulighed for et junior mesterlæreforløb til unge i folkeskolealderen

- Styrket oplysningsindsats i folkeskolen

Socialdemokratiet vil afsætte 485 mio. kr. i 2024, 565 mio. kr. i 2025 og 2026 og 485 mio. kr. i 2027. 

Forslagene er, ifølge partiet, fuldt finansieret fra 2024, men Socialdemokratiet ønsker at afsøge mulighederne for at igangsætte flere af initiativerne allerede fra 2023. Det forudsætter, at der kan findes yderligere finansiering og at en hurtigere indfasningen kan lade sig gøre.

Forslagene foreslås fra 2024 finansieret af midlerne fra hhv. Aftale om grøn skattereform for industri mv. samt ramme til uddannelse og grøn omstilling, fra aftale om Stærke og innovative virksomheder.

Kilde: Socialdemkratiet.dk

- Vi ved alle, at fundamentet for videre uddannelse bliver lagt i folkeskolen. Det gælder også, hvad man vælger af ungdomsuddannelse. Derfor er det et godt forslag, at erhvervsuddannelserne og praksisfaglighed kommer til at fylde mere i folkeskolen. Det har vi efterspurgt i mange år, udtaler Kasper Palm i pressemeddelelsen.

Giver hurtig adgang til grøn omstilling

Ifølge forbundssekretæren fra Dansk Metal vil udspillet, hvis det gøres til virkelighed, bane vejen for at unge kan tage del i den grønne omstilling.

- En faglært uddannelse som smed eller industritekniker bør være et helt oplagt valg for et ungt menneske, der gerne vil hurtigt i gang med at gøre en forskel i den grønne omstilling. Man får hurtigt kompetencerne til at kunne løse meget alsidige opgaver, og hvis man vil læse videre, så efterspørger arbejdsgiverne virkelig de ingeniører og maskinmestre, der har fået faget ind gennem hænderne, siger Kasper Palm i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Med det løft, som Socialdemokratiet lægger op til, så bliver vejen som stolt faglært lettere at vælge for de unge. Udspillet kan give moderne rammer, nye maskiner og råd til at hyre dygtige lærere fra industrien. I forhold til hvad der er sket de sidste mange år, så er udspillet her et skridt i den helt rigtige retning, siger Kasper Palm.

Forslagene er, ifølge partiet, fuldt finansieret fra 2024, men Socialdemokratiet ønsker at afsøge mulighederne for at igangsætte flere af initiativerne allerede fra 2023. Det forudsætter, at der kan findes yderligere finansiering og at en hurtigere indfasningen kan lade sig gøre, skriver partiet på hjemmesiden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.095