23948sdkhjf

Fødevareindustrien vokser hos Bila

Der er travlhed i automationsfirmaet Bilas afdeling for fødevareindustri.

- Vi har ekstremt travlt. Vi oplever en kæmpeefterspørgsel efter automatisering fra fødevareindustrien. Vi ser mange af de store spillere i Danmark og i udlandet investere i automatisering, fortæller Jesper Hjort, der er chef for Bilas fødevaresektion.

Han siger, at fødevaresektoren er et af de hurtigst voksende områder for Bila - på trods af krig, krisesnak og inflation.

- Jeg tror, investeringerne hænger sammen med post-corona-tiden, hvor der er mangel på arbejdskraft mange steder.

- Mange virksomheder har stadig ekstremt svært ved at finde kvalificerede medarbejdere. 

Rivende udvikling

Det er mange funktioner i fødevarevirksomheden, som bliver automatiseret. Det er eksempelvis kvalitetskontrol, pakning og palletering.

- Der bliver hele tiden bedre muligheder for automatisering. Der er en rivende udvikling for eksempel i vision og kamerateknologi. Vi får hurtigere og mere nøjagtige robotter og mere effektive transportsystemer. Så vi kan tilbyde meget mere, end vi kunne for fire-fem år siden, siger Jesper Hjort.

- Mange fødevarevirksomheder kommer til os, fordi de skal have øget kapaciteten. De står for eksempel i et valg om, hvorvidt de skal forbedre deres eksisterende produktionslinje eller om de skal investere i en helt ny linje.

- Der har vi i dag også meget bedre muligheder for at vise kunderne, hvordan en ny linje kan komme til at se ud ved 3D-animation. Det betyder, at de kan tage en virtuel tur gennem den fremtidige fabrik. Det gør det meget lettere for kunderne, og det gør det også lettere for os at designe noget nyt, siger Jesper Hjort.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281