23948sdkhjf

Danske Rederier forener deres to foreninger

Interesse- og arbejdsgiverorganisationen  Danske Rederier sammenlægger sine to arbejdsgiverforeninger DRO I og DRO II med virkning fra 1. jan 2023. Den fortsættende forening skifter navn til Danske Rederier Arbejdsgiver.

Det gør det administrativt mere simpelt Anne W. Trolle, Danske Rederier

Det skete på en ekstraordinær generalforsamling, skriver Danske Rederier.

Danske Rederier har siden 2018 huset to forskellige arbejdsgiverforeninger med hver deres overenskomster.

De to arbejdsgiverforeninger har baggrund i fusionen i 2018 mellem Danske Rederier og Rederiforeningen af 2010, men nu er det besluttet at sløjfe den sidste rest af opdeling og også fusionere selve arbejdsgiverforeningerne.

- Vi er nu endegyldigt én samlet forening og organisation, som repræsenterer dansk skibsfarts interesser og forhandler overenskomster på medlemmernes vegne. Det gør det administrativt mere simpelt, siger Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Fusionen får i praksis ingen betydning for rederiernes medlemskab, og vilkårene for de søfarende er uændrede, pointeres det.

Den eneste ændring er, at overenskomsten for navigatører, der i DRO II er indgået med Lederne Søfart erstattes af en eksisterende og tilsvarende overenskomst indgået i DRO I med Metal Maritime som overenskomstpart.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094