23948sdkhjf

Entreprenør skal vedligeholde bevaringsværdige bygninger for Forsvaret

Den nordsjællandske entreprenør Skou Gruppen har vundet en fireårig rammeaftale med Forsvarets Ejendomsstyrelse om at stå for vedligeholdelse af alle Forsvarets bygninger i hovedstadsområdet.

– Aftalen betyder, at vi løbende kommer til at løse en masse mindre håndværksopgaver, der typisk er tømrer-, murer-, maler- og beton-arbejde, fortæller Jesper Kunstmann Nicolaisen, som er partner og salgschef hos Skou Gruppen, i en pressemeddelelse om aftalen.

Det er på både hærens kaserner, flådestationer, marinestationer, beredskabsstyrelsens ejendomme og administrative bygninger, uddyber han.

Skou Gruppen kommer også til at byde på større opgaver, som Forsvaret sender i udbud under rammeaftalen.

Håndværkstraditioner og kulturarv

I arbejdet med Forsvarets bygninger er det vigtigt at have lang erfaring med nænsom vedligeholdelse og reparation af bygninger, som indgår i vores fælles bygningskulturarv. Mange af Forsvarets bygninger er gamle og bevaringsværdige, ofte fredede – for eksempel Kastellet eller Frederiksberg Slot.

– Når det gælder de gamle, fredede bygninger, vil Forsvaret gerne have nogle velafprøvede ildsjæle, der har forstand på og kærlighed til gamle bygninger. Samtidig værdsætter de traditionelle dyder som at komme til tiden, siger byggeleder Ole Scanholm, der er fast tilknyttet rammeaftalen.

Han har tidligere arbejdet for Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234