23948sdkhjf

Vartegn i det sydlige Aarhus: Her er ambitionerne

Ejendomsselskabet 1927 Estate vandt tidligere i år udbuddet af Skanderborgvej 275 i Aarhus-bydelen Viby – en grund, som flere gange er beskrevet som et af de sidste store og bynære udviklingsområder i Aarhus. 

Nu løfter udvikleren sløret for, hvad ambitionen er for de 90.000 kvm, der ønskes udviklet på grunden.

– Vi har valgt at åbne området endnu mere op ud mod omgivelserne, ligesom vores ambition om at opføre et vartegn for bydelen er endt med et oplæg til to højhuse på henholdsvis 10 og 24 etager efter en god dialog, siger COO i 1927 Estate, Bünyamin Simsek, i en pressemeddelelse om det høje projekt.

Boligmassen kommer til at bestå af karré-byggeri og højhuse med lejligheder, seniorboliger, rækkehuse og Micro Living-boliger, som ejendomsselskabet allerede har arbejdet med i Aarhus-bydelen Tilst.

1.700 boliger i bilfri zone

1927 Estate har allieret sig med tegnestuen Cebra samt rådgiverne Labland og Territorium i bestræbelserne på at skabe en helt ny bydel med 1.700 boliger. Ambitionerne er at bibeholde den nuværende natur på grunden.

– Vores ambition er at skabe en bilfri bydel uden gennemkørsel, hvor vi til gengæld fokuserer på at skabe rammerne for den gode hverdag med adgang til blandt andet skovbørnehave, udendørs fitness, padeltennis, tarzanbane og kælkebakke til børnene samt fælleshus og aktiviteter for seniorer, fortæller Bünyamin Simsek.

Han understreger dog også, at der er tænkt både parkeringshus og el-ladestandere ind i projektet. Helt konkret er det planen, at alle områdets biler skal parkeres i et centralt mobilitetshus, som ud over parkering også skal rumme blandt andet dagligvarebutik, multihal, sportsbaner, klubhus, pakkebokse, café og mikroboliger.

Store Ravnsbjerg

• Store Ravnsbjerg ligger i Viby og grænser op til Skanderborgvej og Ringvej Syd.

• Området er en del af et stort byfornyelsesprojekt langs Skanderborgvej: Helhedsplanen Bedre By i Viby fra 2021. Helhedsplanen omhandler blandt andet byfortætning langs Skanderborgvej og etablering af bedre krydsningsmuligheder af det overordnede vejnet, så Viby generelt bindes bedre sammen.

•Det er ambitionen at Store Ravnsbjerg skal bidrage positivt til Aarhus Kommunes Klimastrategi 2020 – 2030.

– Store Ravnsbjerg bliver en ny vigtig bydel, forankret i naturen, som samtidig bliver et stærkt hængsel mellem de omkringliggende kvarterer i Viby, der i dag er adskilt af jernbane og store veje, fortæller Mikkel Schlesinger, der er arkitekt og partner i Cebra, og fortsætter:

– Grunden er karakteriseret af to markante skovhøje, som har været lokale pejlemærker i århundreder. De bevares for at danne udgangspunkt for udviklingen, der bygger videre på stedets naturmæssige kvaliteter og skaber et område, hvor natur, udeliv og byliv er i fokus – dels for at forbedre biodiversiteten og dels for at skabe værdi for de folk, som skal bo i og bruge området.

Håber på byggestart i 2024

I processen med det nye område har 1927 Estate fået input fra lokalområdets beboere og interessenter.

– Vi har fra start haft stort fokus på at inddrage og lære af dem, der kender området allerbedst. Derfor har vi haft nedsat en Følgegruppe med blandt andet nuværende beboere og deres repræsentanter i området og dem, der har deres daglige gang i Viby J, fortæller Bünyamin Simsek.

Følgegruppen – der vil være involveret frem til projektets afslutning – består af Viby Idrætsforerning, Søndervangskolen, Boligforeningen Aarhus Omegn Afd. 2, Viby Fællesråd samt Viby Grundejerforening.

I denne uge indsendes ansøgningen til lokalplanen, som håbet er at have færdig ved udgangen af 2023. Det vil betyde byggestart i 2024.

Opstarten af projektet på Skanderborgvej falder sammen med, at 1927 Estate næste år forventer at have færdiggjort boligerne i Blomsterhaven på den gamle Gasa-grund i Tilst lige udenfor Aarhus. Her er siden 2018 blevet opført cirka 70.000 kvm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109