23948sdkhjf

Christina Hvid vil vise disse seværdigheder frem

Christina Hvid vil vise en masse seværdigheder og bygninger frem, hvis en udenlandsk ven kommer på besøg.

De ligger alle omkring hovedstaden, og således er hun stærkt forbundet med området, hvor Molio – Byggeriets Videnscenter har hovedkontor. Christine Hvid har været adm. direktør siden 2019.

Christina Hvid er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet, og herunder kan du læse om hendes interesser indenfor kultur- og fritidslivet.

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvad ser du mest frem til at præsentere?

- Årh, den er svær – for der er så meget godt i Danmark. Jeg synes, København er en fantastisk hovedstad, der emmer af historie, ny spændende arkitektur og byudvikling - også i en international kontekst. Mixet mellem det historiske og det nye er unikt. Det gastronomiske niveau er også værd at nævne.

- Jeg vil nok vise noget af det gamle som Amalienborg, Rosenborg Slot, Kastellet, Frederiksberg slot og Have, som jeg bor tæt på, frem. Jeg vil tage min ven med ud at gå en tur på på CopenHill (skibakke på et energianlæg, red.), og når UN17 village (ejendomsbyggeri med fokus på FN’s 17 verdensmål, red.) står færdig, vil jeg vise et af verdens mest bæredygtige byggerier frem.

Direktørens anden side

I Licitationens artikelserie ”Direktørens anden side” møder du en stribe direktører fra bygge- og anlægsbranchen på en helt ny måde.

Vi kører denne artikelserie, fordi idræt, bøger, film, musik og kultur også er en del af fortællingen om de mennesker, der sidder for bordenden.

- Jeg vil også vise bro-kvartererne frem, som for mig er indbegrebet af København med små hyggelige gader, cafeer, restauranter, butikker, stemning og små grønne oaser. Min datter er lige flyttet til Vesterbro, hvor der er sket så meget siden, jeg selv boede der som studerende. Jeg vil også vise BLOX (kulturelt mødested og byrum, red.) frem, som jeg sætter pris på. Og så ville tage min udenlandske ven med op nordpå ad strandvejen, stoppe ved Louisiana (museum for moderne kunst, red.), som både byder på gode kunstudstillinger, og så er bygningen i sig selv et hovedværk i dansk modernistisk arkitektur.

- Jeg ville fortsætte turen til gamle Kronborg og Holger Danske samt det nye, fine Museet for Søfart. Jeg vil slutte af med udsigt over havet i min barndomsby Hornbæk.

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Det må være Thomas Helmigs ”Jeg tager imod” eller Pharrell Williams ”Happy” afhængig af hvilken vennegruppe, det er hos. Begge numre er gode til at sætte gang i dansegulvet. Og så er de begge glade og positive numre, som der kan synges med på, mens man danser eller står i baren og rokker lidt med på distancen – det positive islæt kan jeg godt lide, når der er fest.

Jeg Tager Imod

Hvilke former for sport og motion foretrækker du at dyrke i fritiden?

- Jeg har tidligere spillet meget badminton, håndbold og løbet en del. Knæproblemer har dog betydet, at jeg i langt højere grad nyder at gå lange ture. Jeg bruger ofte naturen, når jeg har behov for at tænke over vanskelige udfordringer eller blot nyde den med dem, jeg holder af.

- To gange om ugen dyrker jeg outdoor fitness. Vi er et fast hold på 8-10 stykker med en sej coach. Vi startede i januar 2021 under corona, da vi alle sad hjemme og arbejdede og ikke måtte foretage noget indendørs – det fik vi så meget energi og styrke ud af og har holdt ved lige siden.

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- Når der er fart på i dagligdagen, så bruger jeg ofte weekenderne til at være sammen med familien i ro og mag med hjemlig hygge.

- Ofte foregår det i vores sommerhus i Hornbæk med en gåtur langs vandet. Men skal vi ud for at opleve noget, så kan min mand og jeg godt lide at cykle en tur gennem byen og se på den løbende udvikling og stoppe op ved gallerier. Events som CPH Lightfestival (årlig lysfestival i februar, red.), hvor man bevæger sig udendørs og oplever byen mixet med kunst og nye vinkler, kan jeg godt lide – og vores store børn synes også, det er sjovt.

- CHART Art Fair på Charlottenborg og Enter Art Fair i Tunnelfabrikken (kunstmesser for samtidskunst, red.) kan jeg også lide, da man kan opleve flere kunstnere, og det er sat op i flotte og spændende rammer. Jeg er bestyrelsesformand for Fonden Hornbæk Kunstmuseum, som netop nu arbejder på et spændende projekt, så kunst og kultur fylder en del for mig.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- Jeg lytter gerne til noget om politik og teknologi. Her under valgkampen har der været meget guf at vælge imellem. Altingets ”#dkpol” lytter jeg til og det samme med Dr’s forskellige podcasts om amerikansk og senest også britisk politik - samt det sikkerhedspolitiske og geopolitiske - har meget at byde på. Men som regel kører jeg tog, når jeg skal langt. For eksempel når jeg skal til Molios konferencecenter HUSET i Middelfart, for så kan jeg bruge tiden på at arbejde imens.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125