23948sdkhjf

Virksomhed vil sende kolde kontanter efter grønne unge

Der skal langt flere industriteknikere, plastmagere, procesoperatører og i det hele taget faglærte medarbejdere i industrien, hvis Danmark skal nå sit mål for reduktion af CO2-udleningen med 70 procent i forhold til niveauet i 1990. 

Derfor har energiselskabet Andel besluttet sig for at kaste en pose penge efter grønne talenter, der er i gang med at uddanne sig.

Legatet kaldes '2030 Legatet'. Det  skal motivere og hylde de unge, der fra januar starter på en af de relevante uddannelser på de fem erhvervsskoler i Region Sjælland, skriver det regionalt forankrede andelsselskab i en pressemeddelelse.

"De unge mennesker, der søger ind på erhvervsskolerne, og uddanner sig som elektrikere, smede, VVS’ere, industriteknikere og procesoperatører vil spille en afgørende rolle for vores fælles fremtid. Uden dem bliver det rigtig svært at få de nødvendige havvindmøller, energieffektiviseringer, robuste elnet, Power-To-X anlæg og den grønne biogas, der er afgørende for at omstille vores energiproduktion og energiforbrug i en mere vedvarede og klimavenlig retning," lyder det fra el-selskabet.

Faldende optag

Det er velkendt, at antallet af ansøgere til erhvervsuddannelsernes grundforløb II er i drastisk fald. 

De seneste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser således, at der er startet cirka 7.500 færre elever fra januar til august 2022 sammenlignet med samme periode i 2021. Og i Region Sjælland er situationen endnu mere akut, idet der her gennemsnitligt er færre, som gennemfører en ungdomsuddannelse end i resten af Danmark.

Kan en pose penge tiltrække flere unge? Det håber Andel, der med '2030 Legatet' vil sende 2.030 kr. om måneden videre til modtagerne.

2030 Legatet

  • Man kan modtage legatet i op til 12 måneder (seks måneder på grundforløb 2 samt de første seks måneder af hovedforløbet).
  • Andel uddeler legatet til studerende, der er optaget fra den 1. januar 2023 og frem til januar 2025 på en uddannelse som enten elektriker, smed, VVS, industritekniker, procesoperatør eller inden for automatik og proces på én af Region Sjællands fem erhvervsskoler.
  • Man skal være flyttet hjemmefra og have folkeregisteradresse i regionen for at være berettiget til 2030-legatet.

For Jesper Hjulmand, Andels adm. direktør, er der ingen tvivl om, at der skal akut fokus på udfordringen her og nu:

- Vi har for kort tid siden lanceret vores ambitiøse strategi med milliardinvesteringer i grøn omstilling af energisystemet og samfundet generelt. Andel er en aktiv medspiller i planerne om danske energiøer, vi engagerer os i nye havvindmølleprojekter, investerer i Power-to-X, moderniserer elnettet på Sjælland og udbygger ladeinfrastruktur til elbiler i hele Danmark. Men der mangler ’hænder’. Og det er en akut udfordring. Det ser vi allerede nu lysende klart, når vi søger faglærte. Så lad os fejre vores engagerede unge og hjælpe dem igennem en kompetencegivende uddannelse. Det er det, vi vil med vores 2030-legat, siger han.

Man skal gå på en af disse erhvervsskoler for at få 2030-legatet:

Center for Erhvervsrettede Uddannelser Lolland Falster

EUC Sjælland

Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser

Roskilde Tekniske Skole

Zealand Business College

Man ansøger og kan læse mere på www.andel.dk/legat

Midlerne til legatet stammer fra en pulje, der er etableret i 2020, hvor Andel øgede sit kollektive samfundsbidrag. Puljen er målrettet projekter og initiativer, der skaber værdi i region Sjælland ved at fremme den grønne omstilling, vækst og beskæftigelse samt viden om fremtidens energisystem. 

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094