23948sdkhjf

Coop sælger nu varer fra Ukraine for millioner

Kunderne kan for første gang smage et bredt udvalg af ukrainske varer i de 1000 butikker i Kvickly-SuperBrugsen, Coop 365discount, Dagli´Brugsen og Irma. Det er fra 4.november

Kunderne inviteres under overskriften ”God sag god smag” til Ukrainske Uger i Kvickly-SuperBrugsen, Coop 365discount, Dagli´Brugsen og Irma fra 4. november. Her blev det i knap 1000 butikker muligt at prøve ca. 20 forskellige kvalitetsprodukter fra Ukraine, som f.eks. vine, øl, bær, olier og oste.

Det sker efter, at Coop på møder i Kyiv og Odesa i juli indgik aftaler med en række fødevareproducenter fra det krigsramte land.

- Siden den russiske invasion begyndte 24. februar, har vi været i tæt dialog med den ukrainske ambassadør i Danmark, og har sammen med en række af vores leverandører sendt mere end 10 lastvognstog med nødhjælp til Ukraine, siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

- Men vi synes grundlæggende, at den bedste måde at hjælpe på er gennem handel. Da vi på en messe i foråret smagte en række ukrainske vine, blev vi positivt overraskede over, hvor høj kvalitet, varerne har. Efterfølgende havde vi en møderække i Kyiv med en lang række producenter indenfor flere fødevarekategorier. Og vi har nu købt varer for et millionbeløb, som danskerne nu kan glæde sig til at smage, siger Kræn Østergård Nielsen.

Allerede for en måned siden begyndte man med salg af vine fra Ukraine. Og resultaterne lover utroligt godt for det større salg af forskellige ukrainske fødevarer.

- Vine - røde, hvide og mousserende – er blevet revet af hylderne. Ukraine har en lang historie som vinproducerende land, og kan tilbyde vine af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, produceret på de mest moderne anlæg. Derfor forventer vi, at det succesfulde salg vil sprede sig til de andre varer, både i de kommende uger og på længere sigt, siger kategorigruppechef Brian Karstens.

”God sag god smag” i SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Irma og Coop365discount er tænkt som begyndelsen på et langvarigt samarbejde mellem Coop og de ukrainske fødevareproducenter.

Læs mere om: Coop
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.156