23948sdkhjf

Rådgiver på foodtech-messe: Der er fuld fart på markedet

Den danske fødevareindustri investerer fortsat stort i nye procesanlæg. Det er i hvert fald den oplevelse Jørn Gammeljord Pedersen, salgsdirektør hos Process Engineering, har, når han i dagligdagen møder kunderne.

- Vi oplever bare, at der er fuld fart på markedet og stor efterspørgsel. Der er mange virksomheder, der har gang i forretningen. Vores største udfordring er faktisk, at vi mangler arbejdskraft, fortæller han, da vi møder ham på årets Foodtech-messe.

- Det er stort som småt – det kan være udvidelse af fabrikker eller etablering af nye fabrikker. Vi er typisk involveret i projekter, hvor der indgår mange forskellige leverandører, og vi tager os af projektledelse, og sikrer at alt, hvad der hedder ansvar og dokumentation, det er der nogen, der står inde for, tilføjer han.

Bæredygtighed fylder

Proces Engineering rådgiver og servicerer virksomheder med etablering af proces- og fabriksanlæg. Dermed har virksomheden også fingeren på pulsen med hensyn til, hvilke tendenser der er i industrien.

- Især bæredygtighed fylder, og det oplever vi, at alle virksomheder har fokus på. Nogle er måske lidt famlende, men der er flere og flere projekter, der omhandler bæredygtighed. Det kan være genvinding af varme eller spildstrømme. Det er både i virksomhedens interesse økonomisk, men det er også for at undgå spild, fortæller Jørn Gammeljord Pedersen.

Han peger på et andet centralt område, nemlig automatisering og digitalisering, som også stadig optager kunderne meget.

- Automation er et lidt mere traditionelt område. Det er der altid stort fokus på for at sikre, at tingene er så automatiserede, som det kan lade sig gøre. Der er stadig et stort potentiale, men min oplevelse er, at mange virksomheder med dansk produktion er meget automatiserede og har taget de lavthængende frugter. Det danske arbejdsmarked og lønniveau er så højt, at det er man ganske enkelt nødt til for at have produktion her, lyder det fra Jørn Gammeljord Pedersen.

Oplagt mødested

På Foodtech har Proces Engineering placeret sig i Hal M, hvor også International Food Contest blev afholdt med kåringen af en række af de bedste produkter inden for mejerigenren. Derfor er der også god trafik af besøgende i hallen.

- Vi er her, fordi en meget stor del af vores forretning er inden for food og biotek, og det er jo lige ind i hjertet på messen. Vi har mulighed for at snakke med rigtig mange mennesker på én gang, udtaler Jørn Gammeljord Pedersen, og fortsætter:

- Rigtig mange af de virksomheder, som gør sig inden for food og biotek, enten besøger messen eller udstiller her. Det giver os muligheden for at snakke med mange med forskellige positioner i virksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078