23948sdkhjf

Erhvervsorganisation: Regeringsforhandlinger bør fokusere på internationalt sundhedspersonale

Mette Frederiksen var i går samlet med Folketingets partier for at diskutere sundhedspolitik som en del af forhandlingerne om en ny regering i Danmark. 

Drøftelserne handlede mest om emner som ventelister, psykiatri og sundhedsvæsenets organisering. Men Copenhagen Capacity, som er en organisation for erhvervsudvikling i Østdanmark, mener, at partierne også i højere grad bør diskutere, hvordan vi kan tiltrække international arbejdskraft for at afhjælpe den akutte og langsigtede personalemangel i sundhedsvæsenet.

- Der er bred enighed om, at manglen på arbejdskraft er en af de største trusler mod vores sundhedsvæsen. Men i en tid med historisk lav arbejdsløshed, lavt optag på sundhedsuddannelserne og forgæves rekrutteringer af sundhedspersonale bliver vi nødt til at kigge mod udlandet for at tiltrække dygtige sundhedsfaglige medarbejdere. Det burde de politiske partier diskutere meget mere, siger adm. direktør Asbjørn Overgaard i en pressemeddelelse. 

Copenhagen Capacity foreslår:

Opret fremskudte uddannelsescentre i udvalgte lande for at give opkvalificeringskurser og danskundervisning inden afrejse mod Danmark

Styrk samarbejdet mellem Styrelsen for Patientsikkerhed, regioner, kommuner, fagforbund og uddannelsesinstitutioner for at efteruddanne sundhedspersonale

Afsæt midler på finansloven til en tværfaglig indsats, som skal tiltrække og on-boarde de internationale sundhedsmedarbejdere

Større politisk fokus på tiltrækning

I valgkampen åbnede flere partier op for at øge mulighederne for at rekruttere internationalt sundhedspersonale, og blandt andet Socialdemokratiet og Moderaterne foreslog at give mulighed for at give sundhedspersonale hurtigere autorisation end i dag. Men ifølge Copenhagen Capacity viser al erfaring, at det kræver en langt bredere indsats og politisk fokus at tiltrække den nødvendige arbejdskraft fra udlandet.

- I Danmark har vi grundige procedurer for autorisation af internationalt sundhedspersonale. Og det skal vi også have. Men vi må ikke bilde os ind, at problemerne er løst blot ved at lave en smidigere proces for at godkende internationale medarbejdere. For de dygtige medarbejdere kommer ikke af sig selv. Det kræver en grundig tiltrækningsindsats, som starter længe inden, medarbejderen sætter sin fod på dansk jord, siger Asbjørn Overgaard.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078