23948sdkhjf

Erhvervsskole har fået bedre forhold med 1.300 ny kvadratmeter

Snedkereleverne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier kan nu tage helt nye lokaler i brug, når de skal udfolde kreative og faglige evner.

De seneste år er der blevet knoklet for at færdiggøre den renovering og modernisering, som snedkerafdelingen har haft på tegnebrættet. Nu er arbejdet færdigt og eleverne har fået endnu bedre forhold til at uddanne sig til fremtidens bygnings-, maskin- og møbelsnedkere.

For uddannelsesleder Rasmus Holten er de nye rammer med til at give et kvalitetsløfte til snedkeruddannelserne, hvor det gode traditionsrige håndværk fortsat er i fokus.

– Jeg er superstolt over, at vi i den grad er lykkedes med projektet. Vi står med et resultat, vi ikke kan sammenligne i Danmark i forhold til professionelt fagmiljø, der matcher snedkerbranchen. Resultatet er kun blevet bedre undervejs, så det er et privilegium at følge det til dørs, siger han i en pressemeddelelse.

Nyt værktøj og nye lokaler i hverdagen

Snedkerafdelingen bliver udvidet med 1.300 kvadratmeter, som ligger i forlængelse af den eksisterende bygning og kommer til at indeholde nye klasselokaler, omklædningsrum til uddannelsernes mænd og kvinder og et stort værksted.

Ifølge skolen får eleverne på snedkeruddannelserne med de nye faciliteter de rette forudsætninger for et godt arbejdsmiljø med innovative teknologier og fokus på den grønne omstilling.

– Al god læring hænger utvivlsomt sammen med god trivsel og velforberedt undervisning. Derfor er lokalerne også indrettet og udstyret så både elever og undervisere dagligt oplever en glæde ved at bruge de nye faciliteter, siger Rasmus Holten.

De nye lokaler indbyder ifølge skolen også til et styrket samarbejde med virksomheder og kursister, da indretningen og de nyindkøbte maskiner er ideelle til eksempelvis kurser.

Robotteknologi i snedkeruddannelser

Et stærkt samarbejde har desuden ført til, at snedkeruddannelserne kan teste ny teknologi af fra Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

Rasmus Holten er overbevist om, at robotteknologi i snedkerfaget vil øge elevernes nysgerrighed og motivation. Derfor er han begejstret over robotten fra Universal Robots med excentersliber fra OnRobot og Mimic fra Nordbo Robotics.

– Den nye teknologi gør det muligt at afprøve afkroge af snedkerfaget, som vi ikke har kunnet tidligere. Og i sidste ende kan ny teknologi gøre en forskel, når det præger mindsettet i branchen ved, at lærlingene får den nyeste viden på skolen. Det sker helt automatisk, når de leger med materialer og udfordrer teknologien, men vigtigst er deres nysgerrighed på produktion og håndværk, siger han.

De seneste tre år er der gradvist kommet flere maskiner til værkstedet, så skolen nu står med, hvad den selv betegner som landets stærkeste, mest fremtidssikrede og bredeste maskinpakke i topkvalitet.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.093