23948sdkhjf

Malerfirma blev Danmarks bedste læreplads

Danmarks bedste læreplads er fundet: Rosenberg Malerfirma løb med sejren

Hvert år kan eleverne på landets erhvervsskoler indstille deres læreplads til prisen Årets Lærerplads, som uddeles af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Den anerkendelse kunne to stolte direktører og deres lærling sidste onsdag tage med sig hjem til Horsens. Det blev nemlig Rosenberg Malerfirma, som løb med sejren.

- Det er bare det bedste sted at være, og så er det fedt at være med indenfor et fag, som udvikler sig hele tiden med nye materialer, maskiner, tendenser og udstyr. Som lærling får vi lov til at være med i hele projektet fra Dag 1, siger malerlærling Mette Røn Nielsen, når hun fortæller, hvorfor hun valgte at indstille sin læreplads til prisen. Mette er i gang med at uddanne sig til bygningsmaler på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Succesoplevelserne er det fedeste at gå hjem med malerlærling Mette Rønn Nielsen

Mette forklarer, at der i virksomheden er enormt meget frihed under ansvar:

- Jeg arbejder sammen med nogle svende, som er vildt gode til at lade mig lære noget ved at prøve tingene af. Det er noget af det bedste, lyder det fra Mette Røn Nielsen.

Mentorordning skaber udvikling

Rosenberg Malerfirma var oppe imod Arla Foods Ingredients Danmark Protein og Jyndbjerg Møbelsnedkeri i kategorien Årets Læreplads, da kåringen fandt sted i København onsdag middag. Blandt gæsterne var malerfirmaets direktør Henrik Høj og adm. direktør Michael Rosenberg:

- Vi er mega stolte over, at Mette har valgt at indstille os, og at vi nu har vundet prisen som Danmarks bedste læreplads. Det gør os utrolig glade, at vi har nogle medarbejdere, som sætter pris på de samme værdier som os. Vi har nogle dygtige svende, som har lyst til at lære fra sig og sørge for, at der hver dag bliver taget godt hånd om vores lærlinge i arbejdsdagen, siger de to direktører.

Hos Rosenberg Malerfirma er der ca. 5-7 lærlinge hele tiden. Virksomheden modtager rigtig mange ansøgninger hvert år, og det spredes hurtigt fra mund til mund, at det er et attraktivt sted at være lærling:

- Hos os sætter vi stor pris på frihed under ansvar. Samtidig ved vi, at det kan være en udfordring, når man går mange timer selv på et projekt. Derfor har vi en mentorordning, hvor den samme svend og lærling arbejder sammen gennem hele projektet. Det giver mulighed for at stå på egne ben samtidig med, at man har en sikker hånd i ryggen både personligt og fagligt, lyder det fra adm. direktør Michael Rosenberg.

Aldrig to dage er ens

34-årige Mette skiftede til malerfaget efter 12 år i detailbranchen. Et skifte, hvor hun fundet sin rette hylde og opnået den frihed og fleksibilitet, som hun gerne vil have i hverdagen - og et job, som er spændende at stå op til. Hver dag.

Netop udvikling er noget, som lærlingen Mette oplever som særlig positivt i hendes nye arbejdsliv og på lærepladsen:

- Jeg har en meget alsidig arbejdsdag med mange forskellige arbejdsprocesser, projekter og forskellige arbejdspladser - lige fra nybyg til private kunder, som skaber en spændende hverdag, hvor to dage sjældent er ens. Hvor man kan gøre andre glade og se resultaterne af ens arbejde. Succesoplevelserne er det fedeste at gå hjem med, lyder det glad fra Mette Rønn Nielsen.

Fakta om prisen Årets Læreplads

Hvert år kan eleverne på landets erhvervsskoler indstille deres læreplads til prisen som Årets Læreplads, som uddeles af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Tilbage i 2003 løb Rosenberg Malerfirma også afsted med selvsamme pris og anerkendelsen af virksomhedens indsats med at uddanne lærlinge inden for faget.

  • I dommerkomitéen hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier vurderes indstillingerne ud fra fire kriterier: Hvad har eleverne fagligt lært?
  • Hvordan er det kollegiale sammenhold?
  • Hvordan sikrer arbejdspladsen, at du lærer, hvad du skal, og får du vejledning?
  • Har din læreplads gjort noget særligt for dig og taget et socialt ansvar?

Kilde: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.109