23948sdkhjf

Gammelt Cirkelhus nærmer sig ombygning med ny lokalplan

Byråd giver grønt lys for udvikling af område ved det gamle Cirkelhus

Boliger, butikker, biograf, hotel, nye undervisningslokaler og meget mere på op mod 65.000 kvm rykker et vigtigt skridt nærmere på Cirkelhusgrunden i Kokkedal.

Projektet for området benævnes ’FORMAT’ og er et samarbejde mellem investorer, Nordsjællands Grundskole & Gym (NGG) og Fredensborg Kommune som myndighed.

Fredensborg Byråd har nu vedtaget lokalplanen for FORMAT-projekt, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Lokalplanen giver mulighed for i alt 26.000 kvm detailhandel, op til 23.200 kvm boliger - svarende til omkring 200-300 nye boliger  og en gennemgående højde på cirka fire etager samt mulighed for et ’tårnhus’ i op til 10 etager - eller 43 m - placeret centralt i området. 

Udviklerens planer

I ejendomsudvikleren Athena Partners, som står bag FORMAT-projektet, glæder partner Joachim Bruus-Jensen sig over fremdriften:

– Det er et meget vigtigt skridt for os, at lokalplanen nu er på plads, så vi kan komme videre med projektet, siger han i pressemeddelelsen.

– Nu fortsætter vi arbejdet med at finde egnede lokaler til NGG, så de har et godt sted at være, mens vi gør den nye skole klar til dem. Så der går altså noget tid endnu, inden vi går i gang med at nedrive Cirkelhuset og bygge nyt, tilføjer han.

Ifølge Athena Partners rummer projektet blandt andet 20.500 kvm boliger og friplejehjem og 17.350 kvm butikker. Dertil kommer 1.200 kvm erhverv, 1.200 kvm restaurant, et 5.700 kvm parkeringshus samt 8.500 kvm kultur og sundhed i form af blandt andet fitness, padel tennis, sundhedshus og biograf. Endeligt skal der bygges en 11.900 kvm stor skole til NGG på tværs af Fredensborg og Hørsholm Kommune.

Rækker en trafikal hånd ud

Lars Simonsen, formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, ser også frem til, at projektet bliver til virkelighed:

– Det er tiltrængt, da Fredensborg Kommune i dag har et handelsunderskud på 700 mio. kr. årligt, og derfor må vores borgere ofte køre langt i bil for at handle især større udvalgsvarer.

– I den forbindelse vil vi også igangsætte et fælles arbejde med Hørsholm Kommune med henblik på at afdække hensigtsmæssige trafikale løsninger for trafikken til NGG og nabobebyggelserne uden for lokalplanområdet. Vi skal her også se samlet på trafikafviklingen på især Usserød Kongevej i takt med udviklingen i alle byudviklingsprojekter i området i begge kommuner.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

3.857