23948sdkhjf

Kommune indgår partnerskab med FOA for at styrke ældreområdet

En ny unik 4-årig partnerskabsaftale mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og FOA skal være med til at styrke ældreområdet.

Et stigende antal ældre, mangel på sundhedsuddannede, for få ansøgere til social- og sundhedsuddannelserne og ubesatte stillinger rammer både servicen og plejen samt arbejdsmiljøet og derved medarbejdernes motivation for at arbejde på ældreområdet.

Partnerskabsaftalen

Partnerskabsaftalen er en af flere elementer i arbejdet med rekruttering og fastholdelse i Lyngby-Taarbæk Kommune. Indsatserne har både fokus på bedre udnyttelse af de eksisterende rammer og på mulige investeringstiltag. Indsatserne har fokus på borgernes behov for omsorg, praktisk hjælp og pleje og samtidig attraktive vilkår for medarbejderne.

Der bliver mulighed for:

Fleksibel arbejdstid - Indsatser der gør det attraktivt for deltidsansatte at gå op i tid, herunder mulighed for mere fleksible arbejdstider

Efteruddannelse og karrieveje - Indsatser som skal styrke kompetenceudviklingen og muligheden for at følge en karrierevej, herunder oprettelse af specialiststillinger og et ledertalentprogram

SOSU-elever - Indsatser som skal styrke antallet af og tilbuddet til SOSU-elever

Velfærdsteknologi - Indsatser som skal øge brugen af velfærdsteknologiske løsninger, der kan frigøre arbejdstid til andre opgaver og skabe både bedre arbejdsmiljø og højere grad af en følelses af værdighed hos borgere.

Arbejdsmiljø - Indsatser med fokus på arbejdsmiljø og HR herunder indsatser, som skal forebygge og følge op på fysiske og psykiske belastninger

Seniorordninger - Initiativer, der kan være med til at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet.

Kommunalbestyrelsen har afsat næsten 35 mio. kr. over de næste 4 år til at understøtte initiativerne i partnerskabsaftalen. 

- Udfordringerne i ældreplejen er et landsdækkende problem og så store, at vi ikke kan løse dem selv. Men det skal ikke afholde os fra, at gøre hvad vi kan, for at øge arbejdsudbuddet på området. Vi vil jo gerne beholde vores dygtige og engagerede medarbejdere på ældreområdet og også gerne motivere dem til at gå op på fuld tid, så vi så vidt muligt undgår at bruge vikarer, ” siger Sofia Osman, borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, i en pressemeddelelse. 

- Med partnerskabsaftalen ønsker vi at skabe rammerne for en endnu mere attraktiv arbejdsplads og samtidig være med til at inspirere flere til at tage en uddannelse inden for social- og sundhedsområdet.

Første i landet

Formand Tina Græsted, FOA, udtrykker i pressemeddelelsen glæde ved, at Lyngby-Taarbæk Kommune som den første kommune i landet har rakt ud for at skabe denne type partnerskabsaftale.

- I FOA Social- og Sundhedsafdelingen er vi meget glade for, at Lyngby-Taarbæk som de første har rakt ud for at lave denne partnerskabsaftale. Der er mange gode initiativer i aftalen, og jeg er især glad for aftalen om at afprøve, at medarbejderne selv er meget mere involverede i planlægningen af deres arbejdstid, så det bliver nemmere at få sammenhæng mellem arbejdstid og fritid , siger Tina Græsted og tilføjer:

- Jeg er ikke så naiv, at jeg forestiller mig, at en aftale som denne løser alle rekrutteringsproblemerne, men vi har sammen lagt en plan, så vi kan tage det lange seje træk. Desuden er jeg glad for, at der er afsat penge til, at eleverne kan få bedre rammer for deres uddannelse og dermed bedre tid til læring. Vi har virkelig brug for at mindske frafaldet fra uddannelserne, så vi får flere nye kvalificerede kolleger til at hjælpe i ældreplejen. Det er vigtigt, at flere unge får øjnene op for hvilket dejligt job, man har i ældreplejen, når rammerne tillader, at man bruger sin faglighed.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Derfor endte historisk atombunker i Rold Skov
Brændselsceller kan blive endnu større
De fræser brændselscelle-værktøjer med my-præcision
Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
Hollandsk rådgiver vinder millionkontrakt på ny trafikmodel
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.094