23948sdkhjf

Søfartsmuseum inviterer til samtale om dansk filmklassiker

Venedig spillede en vigtig rolle i den danske filmsucces "Italiensk for begyndere". 

Lone Scherfigs dogmefilm om en flok menneskeskæbner på et aftenskolehold i Hvidovre og deres studietur til Venedig ramte mange danskere direkte i hjertet. Den 22 år gamle film blev set af over 800.000 danske biografgængere og bliver med mellemrum stadig vist på TV skærmen. 

I forbindelse med særudstillingen om Venedig inviterer museet til en samtale mellem filmjournalist Per Juul Carlsen og skuespillerne Anette Støvelbæk og Ann Eleonara Jørgensen, der spillede to af hovedrollerne i filmen.

Det sker torsdag d. 17 november. Nordiske Medier har tidligere omtalt Venedig-udstillingen, og ved indgangen til 2022 så museumsdirektør Ulla Tofte særligt frem mod denne udstilling. Om Venedig sagde hun:

- Det blev en udskibningshavn for silkevejens luksusvarer, og siden bragede Venedig frem i verdensordenen. Det toppede i 1700-tallet, og det er siden gået ned af bakke. Men udover at være en fantastisk søfartsby var Venedig også en fantastisk værftsby, og verdens største arbejdsplads lå der, fortalte Ulla Tofte til Nordiske Medier.

Publikum kommer også til at høre om Venedigs betydning for filmbranchen og den årlige filmfestival i Venedig, der er den ældste filmfestival i verden. Efter samtalen klokken 18 er der gratis rundvisning i museets særudstilling "Venedig - Havets magt", der fortæller om byens kulturelle betydning både i Venedigs storhedstid og i dag.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079