23948sdkhjf

Søren Gade er på vej ud af Esbjerg Havn

Vælges Venstres Søren Gade til formand for Folketinget er det ikke sikkert, at han også kan fortsætte som formand for Esbjerg Havn

Formand for Esbjerg Havn, Søren Gade, kom ved Folketingsvalget 1. november ind i Folketinget.

 Den mulighed havde havnen allerede forberedt sig på, og fik derfor udarbejdet et juridisk notat, der fastlog at Søren Gade både kunne være formand for havnen og medlem af Folketinget - hvis han ønskede det.

Nu er Søren Gade imidlertid udnævnt som midlertidig formand for Folketinget - og ventes ifølge Ritzau  valgt som permanent formand onsdag - og så gælder der lidt andre regler. Det fortæller Jyske Vestkysten.

- Man skal i udgangspunktet træde ud af alt, hvis man bliver formand for Folketinget, men man kan, når man bliver udpeget, bede om at lov til at beholde et eller flere hverv. Det er kun Søren Gade, der ved, om han vil spørge om lov at fortsætte på posten som formand for Esbjerg Havn, men som landet ligger, så er der i hvert fald en overhængende risiko for, at vi skal ud og finde en ny formand, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er næstformand i Esbjerg Havns bestyrelse til avisen.

Ifølge Lov om valg til Folketinget skal formanden nedlægge alle erhverv i private eller offentlige organisationer, men hvis han eller hun ønsker det, kan vedkommende søge et udvalg nedsat af Folketinget om at kunne fortsætte dette arbejde.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078