23948sdkhjf

Her er skitserne til den nye søfartsskole

Vinder af projektkonkurrence om udbygning og modernisering af Martec Kragholmen er fundet

Den A.P. Møllerske Støttefond bevilgede i 2021 80 millioner kroner til den maritime uddannelsesinstitution Martec med henblik på at skabe nye, moderne uddannelsesrammer for de unge på søfartsuddannelserne i Frederikshavn, og dermed gøre det endnu mere attraktivt for unge at vælge en karriere inden for søfart.

Projektkonkurrencen er netop afsluttet. Fem prækvalificerede rådgiverteams gav deres bud på nybygning og renovering af bygningerne på Martec Kragholmen. Vinderen blev totalrådgiverteamet Friis & Moltke Architects, OJ Rådgivende ingeniører, LYTT Architecture og Autens.

- Jeg er utrolig glad for det vindende projektforslag. Projektet udmærker sig ved at fange søfartens sjæl og stemning og sikrer samtidig, at vores mange elever får inspirerende undervisningsrammer og et dejligt, hyggeligt og smukt sted at bo. Skolen på Kragholmen får et fantastisk løft og bliver et vartegn for Det Blå Danmark, siger Pia Ankerstjerne, direktør på Martec i forbindelse med udpegningen af vinderen.

Vinderforslaget tager ifølge Martec afsæt i, at eleven er i centrum og der er lagt en stor indsats i at skabe optimale rammer for læring og fritidsliv. Samtidigt skabes der rum ude og inde, der appellerer til forskellige brugergrupper og situationer. Landskabets særlige karakter på Kragholmen og det foranderlige møde mellem land og vand er tænkt ind i de nye bygningers orientering. Bygningerne fremmer således et oplevelsesrigt og konsistent grønnere landskab, der gør det attraktivt at opleve naturen og den maritime kultur for dem der bor, studerer og arbejder på Martec.

Med bevillingen bygges der en ny hovedbygning samt skolehjemsbygninger med plads til 68 elever. 

Udover støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager Martec selv til renovering og ombygning af de eksisterende bygninger. Skolen vil være åben i byggeperioden.

Sammen med Martec skal vinderteamet nu i gang med projekteringen. Der vil i nærmeste fremtid blive indledt en prækvalifikationsfase for hovedentreprenører. Hovedentreprenøren forventes valgt inden marts 2023 og vil blive inddraget tidligt i projektet. Niras fungerer som bygherrerådgiver.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
MAN Energy Solutions indgår partnerskab med RUC
Rockwool-produkter leveret i russisk besat by uden samtykke
Dispensation til fordel for bygherre: Får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur
Milliardstort klimatilpasningsprojekt bremset: Nu vil kommunen have miljøminister på sagen
Super Dæk Service og Bosch indgår samarbejde: Dæk er stadig kerneforretningen
Venstre fortsætter forhandlinger: Kræver høje ambitioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094