23948sdkhjf

Kommunalt fjernvarmeselskab vil udvikle geotermi

Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a har underskrevet en aftale med geotermi-virksomheden Innargi A/S om at undersøge mulighederne for at udvikle geotermi til fjernvarme. 

Målet er Geotermi i fremtiden skal erstatte en stor del af biomasseforbruget hos fjernvarmeselskabet. Målet er også at sikre stabile, lave priser.

- Vi bruger kun lokal produceret, certificeret biomasse i dag. Og det skal vi også gøre i fremtiden, men vi skal brænde mindre af, og vi skal være mindre afhængige af prisen på biomasse. Derfor ønsker vi, at geotermi skal være en vigtig kilde til vores fjernvarme. Geotermi er en klimavenlig, lokal og meget prisstabil varmekilde, der kan levere varme døgnet rundt, alle årets 365 dage, siger Erling Weber Jensen, der er bestyrelsesformand for Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a.

Der er dog en forudsætning for geotermien i området. 

- Vi skal have forbundet nettene i Hørning og Skanderborg, hvis vi skal sikre det tilstrækkelige grundlag for geotermi, forklarer Erling Weber Jensen.

Meget mere geotermi i Danmark

Innargi, der skal bygge og drive det geotermiske anlæg, er lige nu i gang med at bygge EU’s største geotermiske fjernvarmeanlæg for fjernvarmeselskabet Kredsløb i Aarhus. Og det er netop virksomhedens store projekter i Aarhus og hovedstadsområdet, der kan gøre geotermi attraktiv for mellemstore fjernvarmeselskaber som Skanderborg-Hørning Fjernvarme, siger adm. direktør hos Innargi Samir Abboud.

- Normalt skal man op i størrelse for at geotermi bliver konkurrencedygtigt. Jo flere brønde, der skal bores og anlæg, der skal bygges, jo lavere bliver varmeprisen. Projekterne i de store byområder gør det imidlertid muligt for fjernvarmeselskaber i mindre byer i nærheden at koble sig på og nyttiggøre en lokal ressource i form af geotermien. Derfor tror jeg, at mange flere fjernvarmeselskaber – og dermed varmeforbrugere – kan få glæde af den geotermisk energi i de kommende år, siger Samir Abboud

Parterne forventer, at det vil tage ca. et halvt år at komme på plads med en kontrakt. Hvis det lykkes, er det forventningen, at anlægget skal placeres på Danmarksvej i Skanderborg.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Læs mere om: geotermi
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Teknikentreprenør glemte at lukke for vandet: Alvorlig vandskade på hospitalsbyggeri
Her er toget, der skal køre dig gennem Femern-tunnelen
SMVdanmark: Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i finanslovsforslag
Fregatten Jylland reddet på ny finanslov
Ambitiøst dansk racerteam skifter direktøren ud
Prognose: Området omkring Lynetteholm vil vokse mest med nye københavnere frem mod 2050
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.219