23948sdkhjf

Næstved Kommune skærmer sine sundhedsansatte mod luftgener

Næstved Kommune har indgået et samarbejde, der skal forbedre indeklimaet og reducere gener fra passiv rygning. 

Luftrensning undergår i disse år en kolossal udvikling. Maskiner kan i dag nedbringe alt fra COVID-partikler til skadelige partikler fra passiv rygning. Næstved Kommune har netop modtaget 100 maskiner, som vil kunne gøre en forskel for eksempelvis lokale plejeansatte, som i dag udsættes for passiv rygning.

Det skriver producenten,  edgemo by Danoffice IT, i en pressemeddelelse. 

- Vi glæder os over at vi som leverandør er med til at etablere tiltag der skal forbedre forholdende for de ansatte i Næstved Kommune – i sidste ende er det dem, som udbuddet handler om. Løsningen er ligeledes i god tråd med vores ESG-mål, der er et vigtigt fokusområde for os”.

De nye anbefalede retningslinjer er udarbejdet af Dansk Miljørådgivning, som er autoriserede arbejdsmiljørådgivere ved Arbejdstilsynet. Derfor ser Markedsdirektør i Dansk Miljørådgivning, Lars Mortensen, ligeledes på det nye samarbejde med stor tilfredshed.

- I sidste ende handler retningslinjerne om at sikre en vis standard, så både personale og borgere beskyttes bedst muligt, og så ingen udsættes for en falsk tryghed, ved opsætning af udstyr som ikke virker efter hensigten. Især udbuddets fokus på fjernelse af farlige partikler, er helt essentielt, og det er mig en gåde, at flere kommuner ikke indarbejder en højere standard, lyder det i pressemeddelelsen. 

Projektchefen for tobaksforebyggelse fra Kræftens Bekæmpelse, Niels Them Kjær, bakker op om de nye anbefalede retningslinjer. Han henviser til, at kommunernes arbejdsgiveransvar tages alvorligt.

- Det glæder mig, at Næstved Kommune er bevidste om deres ansvar og gør en indsats for at sikre medarbejdere et bedre arbejdsmiljø. Det er helt uacceptabelt, hvis kommunerne ikke tager de anbefalede retningslinjer alvorligt. Mange af kommunerne mangler arbejdskraft, og de må som minimum tilbyde sikre arbejdsforhold, siger han i pressemeddelelsen. 

Det nye samarbejde mellem edgemo by Danoffice IT, GC Healthcare og Næstved Kommune vækker altså interesse på tværs af sektorer og eksperter og kunne tegne sig som en milepæl.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Derfor endte historisk atombunker i Rold Skov
Brændselsceller kan blive endnu større
De fræser brændselscelle-værktøjer med my-præcision
Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
Hollandsk rådgiver vinder millionkontrakt på ny trafikmodel
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.126