23948sdkhjf

Bager får usædvanlig stor bøde

Nørre Nebel Bageri i Sydvestjylland har af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 60.000 kroner som følge af en kritisabel ingrediensliste på nogle færdigpakkede makroner.

Det skriver JydskeVestkysten.

Fødevarestyrelsen konstaterede ved et kontrolbesøg, at produktet Bitter Brun fremgik på makronernes ingrediensliste. På forespørgsel fremviste bageriet Bitter Brun med hinder fra Odense Marcipan - og på dén ingrediensliste blev mandelhinder fremhævet som allergen, nævner avisen.

- Nørre Nebel Bageri fremhævede ikke Bitter Brun som allergen og angav desuden ikke samtlige ingredienser i Bitter Brun i makronernes ingrediensliste, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

- Jeg forstår da godt, at vi skal allergimærke produkterne korrekt. Det her er en ren fejl. Det erkender jeg, siger indehaveren af Nørre Nebel Bageri, bagermester Jesper Frahm, til JydskeVestkysten. Han tilføjer, at han dog finder bødens størrelse ude af proportioner.

Som udgangspunkt får en virksomhed som bageriet en bøde på 40.000 kroner for forkert allergimærkning. Men Nørre Nebel Bageri ligger i et turistområde og svinger derfor mellem 10 og 24 ansatte. Dermed kommer forretningen i kategorien mellemstor virksomhed, hvilket gør bøden 20.000 kroner højere, siger sektionsleder Tine Lykkeberg Nielsen fra Fødevarestyrelsen til mediet.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063