23948sdkhjf

DFDS med kanonresultat - hæver sine forventninger til 2023

Omsætningen i DFDS steg med 64 pct. til 7,2 mia kr. for 3. kvartal 2022 og indtjeningen steg 88 pct. Nu hæver DFDS sine forventninger for 2023-overskuddet

Flere passagerer sejler med DFDS, og det kan aflæses i selskabets kvartalsregnskab for 3. kvartal 2022, hvor omsætningen er steget med 64 pct. til 7,2 mia. kr. Også koncernens EBITDA før særlige poster steg 88 pct. til 1.6 mia. kr.

- Stabil efterspørgsel fra fragtkunder og en stærk tilbagevenden af passagerer løftede resultatet igen i tredje kvartal. Med en finansiel gearing tilbage i vores målinterval, er vi nu godt rustet til at møde udfordringer og forfølge vækstmuligheder, siger Torben Carlsen, CEO i DFDS i forbindelse med præsentationen af kvartalsregnskabet.

Opkøb øger omsætningen

Stigningen i omsætningen skyldes foruden flere passagerer med DFDS’ færger også prisstigninger på fragtservices til dækning af stigende energipriser og andre omkostninger, oplyser selskabet i regnskabsberetningen. Omsætningen blev også øget af købene af HSF Logistics Group i september 2021 og ICT Logistics i januar 2022.

Når det gælder indtjening på fragt steg EBITDA for færge- og logistikaktiviteterne med 28 pct. til lidt over 1 mia. kr. med højere indtjening i alle forretningsenheder undtagen Channel.

Det samlede passager-EBITDA i 3. kvartal for forretningsenhederne Channel, Baltic Sea og Passenger steg til 569 mio. kr. fra 52 mio. kr. i 2021. Det fortsatte opsving i passagerrejser forbedrede indtjeningen i alle tre enheder. EBITDA for tredje kvartal var 11 pct. højere end i 2019, det seneste år før Covid-19.

Øger forventningen til 2022 betydeligt

Forventningen til EBITDA før særlige poster i 2022 er ifølge selskabet hævet til mellem 4,8 - 5,0 mia. kr. på baggrund af fremgangen i 3. kvartalsresultat og stabil efterspørgsel på både fragt- og passagermarkeder (tidligere 4,4-4,8 mia. kr. ).

Omsætningen forventes at stige med omkring 45 pct. i forhold til 2021 (tidligere omkring 40 pct.).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
MAN Energy Solutions indgår partnerskab med RUC
Rockwool-produkter leveret i russisk besat by uden samtykke
Dispensation til fordel for bygherre: Får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur
Milliardstort klimatilpasningsprojekt bremset: Nu vil kommunen have miljøminister på sagen
Super Dæk Service og Bosch indgår samarbejde: Dæk er stadig kerneforretningen
Venstre fortsætter forhandlinger: Kræver høje ambitioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.079