23948sdkhjf

Forsvarer: Drabstiltalt plejehjemsmedarbejder knust

Sagen om drab og drabsforsøg på Plejecenter Tirsdalen i Randers har taget hårdt den kvinde, der i over et halvt år har siddet varetægtsfængslet.

Det oplyser kvindens forsvarsadvokat til TV2 ØSTJYLLAND på dagen, hvor kvinden formelt er blevet tiltalt for drab og flere drabsforsøg.

- Hun er helt brudt sammen og meget påvirket af anklagerne, siger Henrik Garlik til TV2 ØSTJYLLAND

- At man sidder varetægtsfængslet i en retsbygning, og så får at vide, at man er tiltalt for et drab og syv drabsforsøg er naturligvis hårdt, fortsætter han.

Forsvareren slår samtidig fast, at kvinden nægter sig skyldig.

Ifølge anklageskriftet var det den 26. februar, at den tiltalte under sit arbejde på plejehjemmet gav en ældre beboer et lægemiddel, der endte med at føre til hendes død nogle dage senere.

Det var også den 26. februar, at kvinden ifølge tiltalen gav de tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges. De øvrige drabsforsøg, som de tre beboere blev udsat for, fandt ifølge tiltalen sted i begyndelsen af marts.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, før den har været for retten. Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

Hele sagen kom første gang i offentlighedens søgelys den 27. april, da TV2 ØSTJYLLAND kunne fortælle, at politiet efterforskede en alvorlig sag på plejehjemmet.

Sidenhen fulgte en række afsløringer om de pågældende dage i februar og marts, hvor flere beboere på Plejecenter Tirsdalen blev indlagt med forgiftninger.

TV2 ØSTJYLLAND har også fortalt, at Plejecenter Tirsdalen øgede sikkerheden omkring de ældre og medicinhåndteringen markant, da en sag om muligt drab og drabsforsøg med medicin begyndte at rulle.

Blandt andet ved, at personalet skulle arbejde to og to, når der blev håndteret medicin.

Den tiltalte kvinde har under hele sagen været omfattet af navneforbud.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125