23948sdkhjf

Jubilæum: 25 år med mesterskaber for Danmarks dygtigste faglærte unge

SkillsDenmark, der står bag DM i Skills, kan i disse dage fejre 25 års jubilæum. Hvad der startede som en idé til at vise danske unge talenter frem, har fået en højaktuel og vigtig rolle.

Det er 25 år siden, at man til en stiftende generalforsamling nedfældede vedtægterne for SkillsDenmark.

Det skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Formålet er stadig det samme, men aktiviteterne er vokset.

- SkillsDenmark blev oprindeligt etableret, fordi man ønskede at sende talentfulde, unge danske håndværkere til WorldSkills, og se hvor det har bragt os. I dag afholder vi årligt DM i Skills med 300 konkurrencedeltagere og mere end 60.000 besøgende og er med til at synliggøre erhvervsuddannelsernes høje kvalitet og mange muligheder, udtaler Søren Heisel, formand for SkillsDenmark i pressemeddelelsen.

- Derudover har vi et Skills-Landshold, der deltager både i EuroSkills og WorldSkills, og om tre år skal Danmark være værter for EuroSkills 2025 i Herning. Vi kan godt være stolte af SkillsDenmarks bedrifter de første 25 år, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

SkillsDenmark fejrer jubilæet med et jubilæumsskrift, der fortæller hele historien bag og også fortællinger om udfordringer, sjove anekdoter, flotte resultater og de samarbejder og partnerskaber, der får det til at lykkes.

På de 25 år er ikke bare interessen for de talentfulde faglærte unge steget, der er også opstået et behov for formidling af mulighederne på erhvervsuddannelserne som et led i en større dagsorden.

- Erhvervsuddannelserne er det faglige grundlag for mange danske virksomheder, og de fantastiske opfindelser der gør Danmark større. Derfor har vi fortsat brug for stærke erhvervsuddannelser, der sikrer flere dygtige faglærte, siger Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark i pressemeddelelsen.

Jubilæet markeres af SkillsDenmarks bestyrelse og EuroSkills2025 med en Skills-Lagkage og udgivelsen af et jubilæumsskrift.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078