23948sdkhjf

Undersøgelse: Virksomheders cybersikkerhed giver konkurrencefordele

En undersøgelse fra Industriens Fond af SMV'ernes cybersikkerhed viser, at virksomhederne opnår konkurrencefordele ved digitale sikkerhedstiltag.

Når de små og mellemstore virksomheder indfører tiltag for at øge deres digitale sikkerhed, så smitter det af på konkurrenceevnen.

Det viser en ny analyse lavet af Industriens Fond, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Cybersikkerhed er ikke alene et forsvar mod it-kriminalitet, men i stigende grad en forudsætning for at drive en sund forretning, udtaler Malene Stidsen, der er programchef i Industriens Fond i pressemeddelelsen.

Højere krav til virksomheder

Over halvdelen af de 729 SMV’er i undersøgelsen nikker ja til, at de oplever en eller flere konkurrencefordele af deres cybersikkerhedstiltag. 

Undersøgelsen tegner, ifølge Industriens Fond, også et tydeligt billede af, at jo flere sikkerhedstiltag, virksomheden implementerer, jo større er oplevelsen af konkurrencefordele. Et billede, der går igen på tværs af brancheskel.

- Det stigende fokus på cybertruslen samt voksende krav til databeskyttelse fra både myndigheder, samarbejdspartnere og investorer nødvendiggør, at også danske virksomheder styrker deres sikkerhed. Samtidig er det positivt, at det arbejde også styrker konkurrenceevnen, som undersøgelsen understreger, lyder det fra Malene Stidsen i pressemeddelelsen.

Industriens Fond planlægger, at cyberbarometeret hvert år fremover skal tage temperaturen på, hvordan arbejdet med den digitale sikkerhed i virksomhederne skaber forretningsmuligheder. Indsigterne i første måling vil således være et benchmark for kommende, årlige målinger.

- Cyberbarometeret skal sætte fokus på det store potentiale, der ligger i at arbejde strategisk og proaktivt med cybersikkerhed som en konkurrencefordel. Men barometeret skal også give en pejling af, hvad vi i Industriens Fonds Cyberprogram skal have fokus på, siger Malene Stidsen.

- En af de helt centrale ting, som jeg noterer mig er, at sikkerhedskravene til underleverandørerne bliver skærpet i takt med, at flere cyberangreb kommer ind via virksomhedernes værdikæder. Enhver virksomhed er altså ikke stærkere end sit svageste led. Det er et område, vi vil sætte fokus på, siger Malene Stidsen.

DI håber det vil smitte af

I Dansk Industri ser fagleder for digital ansvarlighed, Morten Rosted Vang gerne, at cybersikkerhed kom endnu højere op på dagsorden hos danske virksomheder.

- Jeg håber, at undersøgelsens tydelige konklusioner om, at prioritering af og investeringer i cybersikkerhed også har direkte positiv effekt på forretningen, gør det lettere at få ledelsens fokus på cybersikkerhed. Ledelsesfokus er afgørende, hvis virksomheden for alvor skal rykke på cybersikkerheden, og det kan måske lettere ske, når det ikke kun skal prioriteres som et forsvar mod de negative konsekvenser af cyberkriminalitet og -spionage, udtaler Morten Rosted Vang til DI Business.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11