23948sdkhjf

Nye regler bremser udbygning af solenergi i Danmark

Den såkaldte producentbetaling betyder, at solcellekapaciteten ikke vokser nær så hurtigt næste år

Energikrisen har været medvirkende til, at antallet af store solcelleanlæg i Danmark er vokset kraftigt i år.

Ifølge tal fra Dansk Solcelleforening, som Jyllands-Posten har fået indsigt i, er der opført anlæg med en samlet kapacitet på 1208 megawatt i år, og det er en tredobling af forrige års niveau.

Alligevel forudser foreningen, at udbygningen bremser kraftigt op næste år. Vurderingen er, at der henholdsvis i 2023 og 2024 kun vil blive opsat det halve af dette års kapacitet.

- Nu taler tallene sit klare sprog. Vi kigger ind i en markant nedgang i udbygningen af solenergi i Danmark, og det er vi rigtigt ærgerlige over, siger Knud Erik Andersen, der er administrerende direktør for energiselskabet European Energy, til Jyllands-Posten.

Årsagen er, at der næste år indføres en såkaldt producentbetaling. Det betyder, at den, der opfører anlægget, også skal betale udgifterne for at få det koblet på elnettet.

Den nye ordning er indført for at sikre, at de nye parker bliver opført steder, hvor forbruget og infrastrukturen understøtter det.

Det kan der være meget fornuft i, mener Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.

- Det skal selvfølgelig betyde noget for økonomien, om man er tæt på eller langt fra forbruget, siger han til avisen og konstaterer samtidig, at der er grænser for, hvor meget solcellestrøm der er brug for i det danske energisystem.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142