23948sdkhjf

Ældrepleje på nye måder: Danske kommuner vil inspireres af Haderslev

I Haderslev Kommune har man gennem flere år arbejdet målrettet med at indrette ældreplejen til fremtiden. Flere ældre og udfordringer med rekruttering betyder, at omsorgsopgaven skal løses på nye måder – så der er hænder nok, men også så der frigøres ressourcer til den omsorg og pleje, der ikke kan løses med for eksempel ny teknologi.

Det er primært tre innovative tiltag inden for ældreområdet, der har skabt genklang i omgivelserne; e-distrikt, Plejehjem i eget hjem og arbejdet med at udvikle Buurtzorg-inspireret og tværfaglig hjemmepleje i mindre selvstyrende teams.

- Hver uge får vi henvendelser fra både danske og også svenske kommuner, der er interesserede i at høre mere om de projekter, vi forestiller os, bliver en del af fremtidens velfærd i Haderslev Kommune. Derfor inviterer vi til denne dag, hvor vi fortæller om, hvad vi har gjort, hvad der er gået godt, hvad der er gået galt og hvor vores gæster får mulighed for at få et dybere indblik i den rejse, vi er på, siger Rolf Dalsgaard Johansen, der er direktør for Social og Sundhed i Haderslev Kommune.

Under overskriften ’Ældrepleje på nye måder’ vil Haderslev Kommune præsentere deres tilgang til at forberede og geare ældreområdet til den fremtid, som er på vej. Der bliver både mulighed for at høre om de mere overordnede strategiske og for at dykke ned i de konkrete projekter og tiltag tæt på borgere og medarbejdere.

- Vi vil på dagen fortælle om, hvor langt, vi er kommet og om den læring, vi har gjort undervejs. Det er en omfattende øvelse at genbesøge alle vores faglige roller, kompetencer og arbejdsprocesser på ny. Vi er i gang med at genopfinde os selv og vores tilgang til de mennesker, der i en periode af deres liv, har brug for hjælp til at leve en hverdag, der giver mening for dem. Det er jeg glad for, at kollegaerne har fået øje på, og vi deler med glæde ud af vores erfaringer, siger chef for Senior og Rehabilitering, Louise Thule.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078