23948sdkhjf

Københavnsk møbeltrio er gået konkurs

For den lille københavnske møbelvirksomhed Million ApS skulle pandemi, krig og voldsomme produktionsprisstigninger vise sig at blive en livsfarlig cocktail. Efter i 12 måneder at have kæmpet for virksomhedens overlevelse, har trioen bag nu smidt håndklædet i ringen, og virksomheden, der blev stiftet i 2015, er taget under konkursbehandling.

– I løbet af de sidste tre-fire måneder er vi løbet tør for ordrer, og vi ser ikke den store udvikling i billedet i de kommende måneder, så til sidst så vi ikke anden udvej end at trække stikket, fortæller medstifter og direktør Jens Kajus.

Alle muligheder afsøgt

Midt på måneden indgav han og de to partnere derfor en egenbegæring om konkurs, efter den tunge beslutning var truffet på et møde med virksomhedens revisor og bestyrelsesformand. Begæringen kommer ifølge Jens Kajus i kølvandet på 12 svære måneder for virksomheden.

– Egentlig kom vi okay igennem corona, selvom det også var virkelig hårdt, men i år blev det ekstra hårdt, særligt på grund af enormt store prisstigninger på produktionen, der steg mellem 40 og 80 procent, og det gjorde det pludselig rigtig svært, fortæller han.

Samtidig har trekløveret oplevet et fald i store projektordrer, der ellers har talt omtrent en håndfuld årligt.

– I år er alle de større projekter blevet udskudt, og vi har kun haft små projekter, så det har vi også kunnet mærke, lyder det fra medstifteren, der sideløbende har arbejdet indædt på at finde nye veje og muligheder.

– Vi har brugt de sidste 12 måneder på at se, om vi enten kunne blive en del af et større setup, eller vi kunne få en partner ind, der kunne være med til at finansiere den videre drift. Jeg har også arbejdet på en ny strategi, men den har også krævet noget finansiering, og det er bare ikke lykkedes os at finde, fortæller Jens Kajus.

Har tabt millioner

Million ApS nåede aldrig at blive en overskudsforretning, og gennem årene beløber det samlede minus sig til godt 11 mio. kr. Ved udgangen af 2021 lød den samlede gæld i selskabet på 10,4 mio. kr., og ifølge Jens Kajus var gælden ved konkursen på omkring 8 mio. kr.

– Og her er hovedparten mine egne penge, fortæller medstifteren, der derudover nævner Vækstfonden som kreditor i selskabet.

Alene i seneste regnskabsår skød ejerkredsen bag Million ifølge årsrapporten 5,9 mio. kr. i møbelvirksomheden, og Jens Kajus lægger ikke skjul på, at konkursen også rammer hårdt på den private front.

– Så mange penge har jeg heller ikke, så det gør helt sikkert utrolig ondt, men jeg gider ikke være bitter – jeg er ærgerlig, men det var et sats, som jeg vil se tilbage på med stolthed. Vi fik lavet en fed kollektion og skabt et fedt brand, og så var det en ærgerlig timing, at coronaen kom, netop som vi stod og skulle vækste og lave et break through, siger han.

At han og medstifter Claus Jakobsen med kollektionen har ramt noget rigtigt, er han ikke den eneste, der lader til at mene. Således har “en lille håndfuld mennesker” ifølge Jens Kajus allerede henvendt sig og spurgt til fremtiden for virksomhedens designs, og når det kommer til hans egen fremtid, håber den designuddannede iværksætter, at den også skal findes inden for møbelbranchen.

– Jeg ser lige tiden an og ser, hvad der kommer af mligheder, men jeg er bestemt ikke færdig med møbelbranchen, selvom det er et tough game. Jeg skal nok finde et andet setup, og så må vi se, hvad tiden bringer, lyder det.

Million ApS
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 0,054 0,575 -0,374
Resultat af primær drift -0,883 -0,466 -1,669
Resultat før skat -0,984 -0,496 -1,783
Årets resultat -0,984 -0,496 -1,783
Balancestatus 2,478 1,790 2,444
Egenkapital -7,900 -6,915 -6,419
Antal ansatte 3 2 3
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079