23948sdkhjf

MAN Energy Solutions indgår partnerskab med RUC

Partnerskabsaftale baner vej for flere typer af samarbejde til fælles gavn for Roskilde Universitet, MAN Energy Solutions og lokalområder i Roskilde Kommune.

Bedre transportmuligheder, studier af tilhørsforhold under hybridarbejde og tiltrækning af talenter. Det er noget af idégrundlaget for et nyt samarbejde mellem Roskilde Universitet og teknologikoncernen MAN Energy Solutions. Samarbejdet vil også komme Roskilde Kommune til gode.

Det oplyser MAN Energy Solutions i en pressemeddelelse.

Partnerskabet understøtter MAN Energy Solutions’ strategi, som fokuserer på klimaneutralitet for både produkter, faciliteter og drift – og ikke mindst forandringsprocessen hen imod samlingen af vores lokationer øst for Storebælt i Trekroner i 2027 Bjarne Foldager, landechef for Danmark i MAN Energy Solutions

I foråret lancerede MAN Energy Solutions planen om at flytte koncernens tre hovedkontorer øst for Storebælt til Roskilde og bygge nyt hovedsæde ved Trekroner. Flytningen skal ske gradvist, og det nye hovedsæde ventes at stå klart i løbet af fem år.

Aftalen er startskuddet på et fællesskab, der kommer til at fokusere på flere felter. Det er blandt andet aftalt, at Roskilde Universitet skal kortlægge transportmulighederne til og fra MAN Energy Solutions’ fremtidige facilitet i Trekroner. Det kan også dreje sig om, hvordan medarbejderne bevarer tilknytningen til virksomheden og deres afdeling, når mange arbejder hjemme. Et tredje område er synergi mellem studier og rekruttering, hvilket både har et lokalt og globalt perspektiv, blandt andet i forhold til at tiltrække og fastholde talenter.

Faciliteter og drift

Partnerskabsaftalen er indgået af rektor for Roskilde Universitet Hanne Leth Andersen og landechef for MAN Energy Solutions Bjarne Foldager. Samarbejdet træder i kraft i slutningen af året og skal strække sig over en årrække og komme lokalområder i Roskilde Kommune til gode.

- Roskilde Universitet søger hele tiden nye måder at samarbejde med omverdenen på. Universitetet har for eksempel en styrkeposition inden for forandringsprocesser, digitalisering og bæredygtighed, og det er nogle af de områder, som MAN Energy Solutions er optaget af. Med MAN Energy Solutions’ flytning til Trekroner får vi en geografisk nærhed, som gør samarbejdet helt oplagt, og perspektiverne er meget lovende. Det betyder også, at vores samspil med tiden kan sprede sig til flere områder, siger rektor Hanne Leth Andersen.

Hos MAN Energy Solutions siger landechef Bjarne Foldager:

- Partnerskabet understøtter MAN Energy Solutions’ strategi, som fokuserer på klimaneutralitet for både produkter, faciliteter og drift – og ikke mindst forandringsprocessen hen imod samlingen af vores lokationer øst for Storebælt i Trekroner i 2027. Med aftalen har vi nu givet hinanden håndslag på at samarbejde på en række fremtidige områder.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094